Dünya

İsveç’te maske dikip ücretsiz dağıtan Iraklılar sosyal medyada kahraman ilan edildi

İsveç’in başkenti Stockholm’de gönüllü olarak evinin altını atölyeye çeviren Irak vatandaşı Khalid AL-Alwani, ürettikleri yüz koruyucu maskeleri, hastanelere, halk kuruluşlarındaki çalışanlara ve ihtiyacı olanlara ücretsiz olarak dağıtılıyor. İhtiyaç sahiplerine ücretsiz maske gönderen AL-Alwani ve arkadaşları sosyal medyada İsveçliler kadar kahraman duyuru edildi.

İsveç’e 11 yıl önce Bağdat’tan geldiğini söyleyen AL-Alwani, Irak’ta dizayncı olarak çalıştığını İsveç’e geldikten sonradan hasta bakıcılığı eğitimi alıp bu alanda çalıştığını kaydetti. Maske dikimine geçen ay başladıklarını aktaran AL-Alwani, ”Korona krizi çıktıktan sonradan İsveç’te koruyucu yüz maskesi eksikliği dikkatimi çekti. Bundan nedeniyle da evimin altını atölyeye çevirerek ihtiyaç sahiplerine yüz maskesi dikip göndermeye başladık” dedi.

6 kişiyle gönüllü çalıştıklarını anlatan AL-Alwani, ”Biri Suriyeli, 5 Iraklı arkadaş gönüllü olarak bu yüz maskelerini dikip, bedava olarak ihtiyacı yer alan sağlık personeline, yaşlı evlerine, cami, kilise ve havralara gönderiyoruz. Sosyal medyada kampanya başlattık, Bize sosyal medyadan ulaşanlar, adreslerini ve ne değin yüz maskesi istediklerini yazıyorlar biz de onlara bedava olarak posta ile gönderiyoruz” dedi. İnsanlık için böyle bir inisiyatif aldıklarını sözlerine ekleyen AL-Alwani, ”Korona krizinde sadece insanlığımızı uygulamak istedik, insanların rengi, dini, ırksa kökeni hiç kayda değer yok. Bu yüzden kim bizden koruyucu maske isterse gönderiyoruz” dedi.

Metin Altınışık
 

Sıradaki Haber :  İsveç, 10 ülkeye seyahat uyarısını kaldırdı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu