Dünya

İsveç’te son 24 saatte korona virüsten 90 kişi öldü

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyon 600 binden fazla bireye bulaşan ve 250 binden fazla şahsın vefatına neden olan korona virüs salgını sebebiyle Avrupa’da bilanço çoğalıyor. İsveç Milli Ulus Sıhhati Müesseseyi, tarafından yapılan söylemede son 24 saatte korona virüs sebebi ile 90 şahsın yaşamını kaybettiği söylenirken, yaşamını kaybedenlerin rakamının 2 bin 769’a yükseldiği duyuruldu. Müessese, ülkedeki toplam korona virüs olay rakamının 22 bin 721’e yükseldiğini aktarırken, sağlık kurumularda bin 572 şahsın rehabilitasyon altında olduğuna söyledi. Müessese ayrıca bin 5 şahsın virüsü yenerek taburcu olduğunu ifade ederken, virüsün en çok yaşlı bakım konutlarını etkilediğini dile getirdi. Ulus Sıhhati Müesseseyi, başşehir Stockholm’de bulunan 400 yaşlı bakım evinin 212’sinin büyük tehlike altında bulunduğunu sarihlerken, bakım konutlarında çok rakamda vefatın yaşandığını vurguladı.
Bulaşıcı Hastalıklar Hekimi Per Follin, yaptığı söylemede “Yaşlıların bir hayliyi yönergeleri anımsamak ve kavramakta güçlük sürüklüyor. Bu yalnızca Demans Bunama hastaları için geçerli değil” ifadelerini kullandı.

İsveç Krallık Üniversitesi, tarafından yapılan araştırmada Stockholm’de yaşayanların 10’da 1’ine korona virüs bulaştığı tespit edildi.

Metin Altınışık
 

Sıradaki Haber :  ABD’de polis siyahi kadına yumruk attı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu