Gündem

İzmir’de camilerde merkezi sisteme son verildi, ezanı müezzinler okumaya başladı

İzmir’de 20 ve 21 Mayıs tarihlerinde camilerin merkezi sistemine korsan olarak giren bazı birey veya şahıslar tarafından müzik yayını yapılmasının ekoları sürüyor. Hadiseyle alakalı İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, camilerden müzik yayını yapılmasını sosyal medya hesabında paylaşan daha önceki CHP İzmir Şehir İdareyicisi Banu Özdemir savcılık tarafına hapsedildi.

İzmir Şehir Müftülüğü ise dün hakikatleşen ikinci hücumun ardından ihtiyat emeliyle şehirdeki merkezi ezan sistemi uygulamasına geçici bir vakit son verildiğini bildirmişti. Kararın ardından bugün İzmir’de ezanı, camilerin müezzinleri okudu.

Yurttaşlar karardan hoşnut

Camilerde ezanın müezzinler tarafından okunması kararını memnuniyetle karşılayan yurttaşlar, bu biçimde makûs hedefli hücumların da önüne geçilebileceği görüşünde olduklarını belirtti. Ahmet Etike isimli yurttaş, “Bu vakayı yapanları kınıyorum. Allah ıslah etsin diyoruz. Bu vakayı tekerrür sınama gibi bir düşünceleri varsa karşılarında yeniden bizim gibi inançlı insanları görürler” dedi.

İzzet Savaş adlı yurttaş ise merkezi ezan sisteminin kaldırılması kararını memnuniyetle karşıladığını belirterek, “Bence ezanı müezzinlerin okuması daha iyi. En azından kontrol onda olur. Bu biçimde hem de bu stil hadiselerin yaşanmasının önüne geçilir ve daha tehlikesiz olur. Bu yapılan hücum ile alakalı da konuşmak gerekirse, bunlar yıldıramaz bizleri. Biz o cins insanların karşısındayız. O İslam düşmanlarını ayıplıyorum” dedi.

Ali İhsan Çiftçi – Sinan Yeniçeri
 

Sıradaki Haber :  Bakan Pakdemirli’den Ramazan ayı mesajı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu