Dünya

Japonya’da Covid-19 aşısı için testler Temmuz’da başlayacak

Tüm dünyayı tesiri altına alan öldürücü korona virüs salgını sebebiyle 647 bireyin yaşamını kaybettiği Japonya’dan aşı çalışmalarıyla alakalı iyi haber geldi.

Bugün bir meclis bütçe kurulu buluşmasında konuşan Japonya Başbakanı Shinzo Abe, ülkede Covid-19 aşısı için muayenehane testlerin temmuz ayında başlamasının beklendiğini duyurdu. Tokyo Üniversitesi, Osaka Üniversitesi ve Milli Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü dahil olmak üzere muhtelif müesseselerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydolan Abe, aşılama programlarının dünyanın birikimi ışığında en kısa zamanda başlamasını umduğunu ifade etti. Abe, hükümetin antiviral ilaç Avigan’ın Covid-19 rehabilitasyonunda kullanımını bu ay sonuna dek onaylamayı kastettiğini de tekrarladı.

Çalışmalar çoğalıyor

Daha evvel Amerika Birleşik Devletlerili Pfizer ve Alman Biontech ilaç işletmeleri insanlar üzerinde korona virüs aşısı testlerine başlandığını söylemiş, sınamalarda aşının tehlikesiz ve tesirli olduğunun anlaşılması halinde sene sonuna kadar geniş ölçekli dağıtımına başlanacağı belirtilmişti. Aşısı ya da kesin rehabilitasyon usulü bulunmayan Covid-19 olaylarında an itibariyle sadece acil gidişatlarda bazı ilaçların kullanımına izin veriliyor.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  Japonya'dan yeni Covid-19 adımı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu