Dünya

Japonya’da korona virüse bağlı ölü sayısı 600’ü aştı

Korona virüs pandemisinin ardından ülkede uygulanan fantastik hal OHAL vaktinin 31 Mayıs’a kadar uzatıldığı Japonya’da dünden bu yana 13 birey daha Covid-19’a yenik düştü. Japonya Sıhhat Bakanlığı ve mahallî hükümetlerin bilgilerine göre, son büyümeler ülkede virüs sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamını 603’e çıkardı. Daha evvel iki hafta müddetle karantina altında yakalanan Diamond Princess isimli geminin yolcuları arasından hayatını yitiren 13 birey haricinde ülkenin değişik eyaletlerinden yaşamını kaybedenlerin rakamı 590’a yükseldi.

Umut veren büyüme

Bugün 23’ü başşehir Tokyo’da olmak üzere ülke genelinde doğrulanan 96 yeni olay bir günde kaydolunan yeni enfeksiyon rakamı, 100’ün altında olması sebebiyle umut verici bir büyüme olarak kaydolundu. Daha evvel karantina altına alınan Diamond Princess isimli geminin yolcu ve tayfasından enfekte olan 712 birey dahil olmak üzere Japonya’daki toplam olay rakamı 16 bin 287’ye çıktı.

Tokyo’da çoğalış sürati düştü

Tokyo merkezi hükümetinden yapılan söylemede ise 23 yeni olay dahil olmak üzere arkası arda 5 gün süresince başşehirde 100’den az enfeksiyon tespit edildiği ifade edildi. Olay rakamlarının eyaletlere göre dağılımında Tokyo 4 bin 771 olay ile salgından en çok etkilenen bölge olurken onu bin 706 olay ile Osaka izledi. Kanagawa’da bin 141 enfeksiyon tespit edilirken Saitama ise 928 olay ile listede kendine yer buldu. Öteki olaylar ise ülkenin değişik eyaletlerinde kayda geçti.

304 hastanın vaziyeti kritik

Öte yandan ülke genelinde Covid-19 rehabilitasyonu gören 304 hastanın sıhhat vaziyetinin kritik olduğu ifade edilirken şu ana kadar 5 bin 797 şahsın hastalığı yenerek rehabilitasyon gördükleri sıhhat müesseselerinden taburcu edildiği belirtildi.

Burak Ersoy

Sıradaki Haber :  ABD, Brezilya’dan yabancıların ülkeye girişini durdurdu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu