Dünya

Japonya’da korona virüsten 40 kişi daha öldü

Çin’in Wuhan şehrinden dünyaya dağılan ve küresel salgın halini alan korona virüsü, Japonya’da dünden bu yana 40 bireyin daha yaşamına mülk oldu. Japonya Sıhhat Bakanlığı ve mahallî hükümetlerin bilgilerine göre, ülkede virüs sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamı 530’a yükseldi. Daha evvel karantinaya alınan Diamond Princess isimli geminin yolcuları arasından hayatını yitiren 13 birey dışında, ülkenin farkı eyaletlerinden 517 bireyin korona virüs sebebiyle can verdiği söylendi.

Tırmanış sürüyor

Bugün 160’ı başşehir Tokyo’da olmak üzere ülke genelinde doğrulanan 306 yeni enfeksiyon ise, Japonya’daki toplam hadise rakamını 15 bin 589’a taşıdı. Karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve tayfasından enfekte olan 712 birey dışında, ülke genelinde 14 bin 877 hadise doğrulandı.
332 bireyin sıhhat vaziyeti ciddi
Ayrıca, ülke genelinde korona virüsü rehabilitasyonu gören 332 hastanın sıhhat gidişatının ciddiyetini gözettiği ifade edilirken, 4 bin 632 bireyin ise hastalığı yenerek rehabilitasyon gördükleri sıhhat müesseselerinden taburcu edildiği belirtildi.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  Bakan Pakdemirli: 'Sabotaj ihtimali var ama herhangi bir bulguya rastlanmadı'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu