Dünya

Japonya’daki otel korona virüs salgınını fırsata çevirdi

Korona virüs salgını sebebiyle ulusa ‘konutta kalın’ çağrısı yapılan Japonya’da, süreçten en fazla etkilenen sektör olan turizm sektörü eksilen arzı canlandırmak için gizeme dışı bir uygulamayı yaşama geçirdi. Fukui eyaletindeki Awara oteller bölgesinde hizmet veren Grandia Housen isimli kaplıca oteli, senenin en yoğun yarıyılı olan 26 Nisan-6 Mayıs arasında kapalı olması sebebiyle, koli servis uygulamasına başladı.

Kaplıca tatilini konut konforunda tecrübelemeyi vadeden kuruluş, 10 litrelik şifalı su ve kaplıca otellerinde giyilen ananesel Japon kıyafeti “yukata”yı kapsayan koliyi 270 dolar takribî bin 900 lira maliyetle satışa sundu. Otelin şefi tarafından hazırlanan ananesel Japon yemeklerini de kapsayan 4 şahsiyet koli için rezervasyon kabul edilmeye başlandı.

Korona salgını ekonomiyi vurdu

Japonya’da korona virüsü sebebiyle ilk olarak 7 eyalette duyuru edilen OHAL’in kapsamı tüm ülkeyi içine alacak biçimde genişletilmiş, hükümet şahsi teması en az yüzde 80 oranında eksiltme amacı kapsamında bir hayli ticari şirkete faaliyetlerine ara verme çağrısı yapmıştı. Lokanta ve kafeler başta olmak üzere hizmet sektörü koli servis uygulaması ile ayakta kalmaya çalışırken, iptal edilen uçuşlar ve seyahat kısıtlamaları sebebiyle turizm firmaları da büyük darbe almıştı.

Burak Ersoy

Sıradaki Haber :  Sudan’da 17 yıllık çatışmayı bitirecek anlaşma imzalandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu