Dünya

Kanada’da silahlı saldırı: 16 ölü

Kanada’nın Nova Scotia bölgesinde bulunan Portapique kasabasında 51 yaşındaki bir zanlı düzenlediği silahlı saldırıyla 16 kişiyi katletti. Diş teknisyeni olduğu belirtilen Gabriel Wortman adlı agresif 12 saatlik bir kovalamacanın ardındaki vurularak öldürüldü. Federal polis yaptığı açıklamada saatlerce süren silahlı çatışma ardından saldırganın ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.

Polis sözcüsü Chris Weather basın toplantısında, “Çok sayıda ölü var. Ama bu kesin rakam yok. Takriben ölü sayısı 10’dan daha artı olacak” açıklamasını yaptı. Weather, katliamı yapan 51 yaşındaki Gabriel Wortman’ın rastgele ateş açtığı bilgisi üzerinde durulduğunu söyledi. Kurbanlar arasında Kanada Polis Teşkilatı’nın bir üyesinin de bulunduğu bir başka polisin ise yaralandığı belirtildi.

Silah sesleri geldiğine dair alınan bir acil ihbar üstüne hareket eden yerel polis gittiği bir evin önünde ve içinde fazla sayıda vücut buldu. Canice zanlısının durum yerinden kaçtığının anlaşılmasından daha sonra eyalette 12 saatlik bir kovalamaca yaşandı. Wortman, lokal saatle 23.40’da bir benzin istasyonunda vurulana değin polis kadar kovalandı. İlk saldırıdan daha sonra kararsız saptama edilirken, polis arabası kullandığı ve ayrıca polis üniforması giydiği açıklandı.

Polise çalışmaları için teşekkür eden Kanada Başbakanı Justin Trudeau, “Kalbim bu dehşet durumdan etkilenen herkesle” açıklamasını yaptı.

Serkan Bayar
 

Sıradaki Haber :  ABD’de korona virüs tedavisinde kullanılan hidroksiklorokin yasaklandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu