Gündem

Karantina yurtlarında kalanlar: ‘Devletimiz her şeyi düşünmüş, otel konforundayız’

Dünyaya dağılan korona virüs Covid-19 salgını sebebiyle Türkiye’ye gelemeyen yurttaşlar için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönergeyi Cumhurbaşkanı Destekçisi Fuat Oktay’ın koordinesinde Dışişleri ve Sıhhat Bakanlığı tarafından 59 ülkeden binlerce Türk yurttaşı, tahliye harekâtı ile ülkeye getirildi. Bu kapsamda Macaristan ve Karadağ’dan Bingöl’e getirilen 271 birey de, Kredi Yurtlar Müessesesine bağlı Mürsel Paşa ile Pir Ali yurtlarına yerleştirildi. Yurtlarda konuk edilen yurttaşlara, hijyenik bir etrafta ve tek kullanımlık giysiler giyen aşçıların hazırladığı yemekler günlük 3 öğün muhtelif meyvelerle beraber ikram edilirken, yeniden misyonlu hekimler tarafından her gün kumpaslı olarak sıhhat taraması reelleştirilmeye başlandı. Fiyatsız internetle online eğitim alan, istedikleri kitaplar kendilerine eriştirilen yurtlarda konuk edilen Türk yurttaşları ise, “Devletimiz her şeyi düşünmüş, otel konforunda hizmet veriliyor” diyerek düşüncelerini İHA muhabirine anlattı.

“Herkes ‘konutunuza güzel geldiniz’ diye karşıladı, çok etkilendim”

İstanbul’da ikamet eden tıp fakültesi 6’ncı sınıf talebesi Esra Aydınlı, Erasmus Metamorfoz Programı sebebiyle Macaristan’a staj yapmaya gittiğini, salgın sebebiyle eğitiminin yarıda kesildiğini ve 2 aylık konut karantinasının ardından ülkeye döndüğünü söyledi.

Mürsel Paşa KYK yurdunda konuk edilen Aydınlı, “Erasmus metamorfoz programı kapsamında Macaristan’a staja gittim. Var olan pandemi nedeniyle eğitimimi bitiremedim, mektepler tatil edildi, hudutlar kapatıldı ve ben 2 ay kadar orada konutta karantinada kaldım. Biletimi tahliye uçuşuyla değiştim. Öteki değişik ülkelerden getirilen yurttaşlarımızla geldim ben de. İndiğimde etraf çok garipti. Herkes beyaz tulumlar giymiş, maskeler, gözlükler vardı. Kendimi çok enteresan hissettim. Ateşimiz ölçüldü, eldivenlerimiz ve maskelerimiz değiştirildi havalimanında. Daha sonra otobüslerle yurtlara getirildik. İndiğimizde herkes bizi ‘konutunuza güzel geldiniz’ diye karşıladı, ben çok etkilendim ve duygulandım. Nasıl olacak diye düşünürken, odama girdiğimde tam her şeyin hazır olduğunu gördüm. Çok minnettarım” dedi.

Sıradaki Haber :  Serinlemek için girdiği gölde boğuldu

Aydınlı ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vali Kadir Ekinci ile beraber her gün kendilerine güler suratla hizmet veren çalışanlara, hoşlandıklarından uzakta vazife yapan sıhhatçilere teşekkür etti.

“Online eğitim alıyorlar, istedikleri kitaplar getiriliyor”

Ankara’da ikamet eden Selin Duygu Yücelen ise yüksek lisans eğitimini bitirmek için Macaristan’a gittiğini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın yönergesiyle tahliye uçuşları reelleştirildi ve Macaristan’dan Bingöl’e getirildik. Valimiz burada bizi çok hoş bir biçimde ağırladı ve odalarımıza yerleştirildik. Burada bize internet ihtimali sağlandı dizi, film veya online eğitim alarak müddet geçiriyoruz. Ayrıca kantin ihtimali olduğu için verilen yemeklerin dışında ekstra arzlarımız da yerine getiriliyor. İstediğimiz kitaplar getiriliyor ve gayet alakalılar. Hatta valimiz bazı akşamlar bize tatlı ikram ediyor” diye konuştu.

“Burada otel konforundayız”

Otel konforunda bir yurtta kaldıklarını aktaran Yücelen, “Ülkece bu süreci hoş bir biçimde atlattığımızı düşünüyorum. ihtiyatlar da burada şu an çok iyi alınmış gidişatta. Sarihçesi kazançken azıcık sıkıntılıydım ama Bingöl Valiliği ve yurt bizi çok hoş ağırladı. Tüm huzursuzluğum ortadan kalktı. Burada otel konforundayız ve hoşnudum” ifadelerini kullandı.

“Geldiğimizde her şey düşünülmüştü”

Macaristan’da yaşayan bankacı Canberk Çayıroğlu da odalarının içinde her şeyin düşünüldüğünü dile getirerek, “Devletimiz Covid-19 sebebiyle bizler için özel uçuş hakikatleştirdi ve Bingöl’e geldik. Geldiğimizde rastgele bir problem yaşanmadı ve 4 karakter odada yalnız kalıyorum. İçinde her şey düşünülmüştü. Havlusundan çarşafına kadar tüm paklik malzemeleri hazırdı. Günde 3 öğün yemek gayet hoş çıkıyor. Bunun dışında bir istek olursa kantinden karşılanıyor. Yeniden günlük olarak ateş ölçümü yapılıyor. Rastgele bir başka gereksinim için whatsapp grubu heyetti ve muhtelif bilgilendirmeler yapılıyor. Hiç kimse ile temas etmeden gayet sıhhatli bir biçimde organize edilmiş burası. Teşekkür ediyorum herkese” diyerek düşüncelerini aktardı.

Sıradaki Haber :  Lastiği sürekli patlayan bisikletine çözümü otomobil lastiğinde buldu

Yılmaz Atar – Muhammet Ali Çiftçi
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu