Gündem

Konteyner kentlerde çocukların bayram sevinci

24 Ocak’ta alana gelen 6.8 büyüklüğündeki zelzele sonrası biri Sivrice ilçesi’nde 3’ü şehir merkezinde olmak üzere toplam 4 değişik yere 2 bin 584 adet konteynerden oluşturulan geçici barınma merkezi heyetti. Konteyner şehirlere bugüne kadar yerleştirilen bin 640 aileden oluşan 5 bin 608 birey caddeye çıkma kısıtlaması olması sebebiyle buruk kutladı. Şehir merkezinde Kırklar ve Doğukent semtlerine konteyner şehirlerde yaşayan aileler, konutlarından çıkmadan bayramı kutlarken, Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın özel izniyle çocuklar barınma merkezinden çıkmadan şeker topladı. Konyenter şehrin girişindeki güvenlik noktasına giden çocuklar, polislerle bayramlaşıp şekerlerini aldıktan sonra dostlarıyla kapı kapı şeker toplayarak, hoş bir gün geçirdi. Çocuklar, büyüklerinin konutta kaldığını ancak kendilerinin şeker topladığını dile getirdi.

Caddeye çıkma yasağından dolayı dışarı çıkmadıklarını ancak çocukların şeker toplayarak bayramın daha önceki ananelerini yaşattığını dile getiren depremzedelerden İbrahim Bora, “Azıcık bayram zahmetli geçiyor. Salgından dolayı büyüklerimizi göremiyoruz. Olsun yapılacak bir şey yok sıhhat için. Çocuklar konutlarımıza geliyor. Bizde daha önceki ananelerimizi devam ettiriyoruz. Uzaktan şekerlerini veriyoruz” dedi.

Kırklar Mahallesi’ndeki geçici barınma merkezlerinde kalan ve gelen çocuklara şeker ve kolonya ikramında bulunduklarını belirten 65 yaşındaki Hatun Sökmen ise , “3 aydır çocuklarımı görmedim. Salgın var sıhhatimiz için bizler de kendimizi muhafaza ediyoruz” diye konuştu.

Doğukent Mahallesi’ndeki konteyner şehirde kalan iki çocuk annesi Tülay Aktaş ise salgından dolayı ailelerinin yanına gidemedikleri için yeisli olduklarını aktardı.

Mehmet Hanifi Şahin-Hamdin Kılıç

Sıradaki Haber :  Ziya Dede'nin Adasında Vefa hizmeti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu