Dünya

Korona virüs, Tayvan donanmasına sıçradı

Yeni herif korona virüs (Covid-19) Tayvan donanmasına da sıçradı. Tayvan Afiyet Bakanı Chen Shih-chung yaptığı açıklamada, Pasifik’te iyi niyet misyonu için görevlendirilen donanmaya ait 3 gemiden birinde toplam 3 denizcide korona virüs tespit edildiğini söyledi. Chen Shih-chung, 2 ay süren görevden dönen 3 gemideki toplam 700 denizcinin geri çağrıldığını ve önlem amacıyla karantinaya alınacağını açıklama etti.

Gemilerin, 12-15 Mart tarihleri arasında bugüne değin hiç korona virüs tespit edilmeyen Pasifik Okyanusu’nun batısındaki Palau’da durduğu ve ülkeye 9 Nisan’da döndüğü belirtildi.
Palau Başkanı Tommy Remengesau Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 20 bin karakter nüfusu bulunan ülkede korona virüs vakası bulunmadığını ve virüsü açık havada yetişmek için giriş çıkışların kapatılacağını söylemişti.

Tayvan’da korona virüs salgınının patlak vermesiyle sıkı tedbirler alınmış ve salgının yayılması büyük ölçüde önlenmişti. Son verilere tarafından 398 vakanın saptama edildiği Tayvan’da 6 birey virüsten hayatını kaybetti.

Sıradaki Haber :  Japonya'da OHAL sona erdi, hayat normale dönüyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu