Gündem

Koronavirüs hakkında çıkan haber sayısı 20 milyona yaklaştı

Medya takip müesseseyi Ajans Press, koronavirüsün medya karnesini çıkardı. Türkiye’de ilk olayın görüldüğü tarih olan 10 Mart’tan günümüze kadar tüm medya bilgileri üzerinden elde edilen bilgilere göre, covid-19 tüm zamanların en çok konuşulan başlığı olmayı hala sürdürüyor. Ajans Press ve PRNet’in dijital arşivinden yapılan araştırmaya göre gazete ve mecmualarda salgın hakkında 472 bin 398 haber çıkışı tespit edildi. Online mecralarda 17 milyon 684 bin 409, televizyon kanallarında ise 1 milyona yakın haber çıkışının olduğu görüldü. Yabancı medyaya yansıyan haberlerde ise Türkiye’nin salgınla çabasındaki zaferinin geniş yer parçaladığı görüldü.

Son zamanlarda en çok AVM ve futbol kararları konuşuldu

Türkiye’de salgının eksiliş meyline geçmesiyle birlikte klasikleşme gayretleri de sürüyor. Alışveriş Merkezleri ve futbol liglerindeki devam kararı ise son iki haftada en çok konuşulan başlıklar arasında dorukta yer alıyor.
Salgının başladığı ilk günlerde en çok konuşulan kelimeler stok, tuvalet kağıdı, maske, umre, yarasa, kolonya, eldiven, AVM, dezenfektan ve makarna olmuştu. Şimdi ise AVM, futbol, sosyal mesafe ve caddeye çıkma kısıtlaması en çok konuşulan başlıklar arasında yer aldı.

Sıradaki Haber :  Gülen öğretmenin azmi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu