Dünya

Latin Amerika’daki korona virüsün vakaları artıyor

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan korona virüs ülkede geniş çaplı tedbirlerin alınmasının ardından Avrupa ve Amerika Birleşik Devletlerinde dahil dünya genelinde süratle dağıldı. Dünya genelinde toplam hadise rakamı 5 milyonu aştı. Dünya genelinde korona virüsten en fazla etkilenen ülke Amerika Birleşik Devletleri olurken, son günlerde Latin Amerika’da kaydolunan hadise rakamları Asya, Avrupa ve Kuzey Amerika’dan daha fazla oldu. Latin Amerika ülkelerindeki korona virüs olayları dünya genelindeki olayların 580 binine içeriyor.

Korona virüsün pek çok ülkede dağılması sonrasında Güney Amerika’da yeni bir dalga yaşanmaya başladı. Peru’da toplam hadise rakamı 104 bin 20’ye yükselirken, ölü rakamı 3 bin 24 oldu. Meksika ise hadise rakamı 56 bin 594’e yükselirken ölü rakamı 6 bin 90’a çıktı. Şili’de hadise rakamı 53 bin 617’ye yükseldi, ölü rakamı ise 544 oldu.

Latin Amerika’daki korona virüs olayları kesintisiz olarak çoğalıyor. Yeni tespit edilen olayların büyük bir kısmı Brezilya’da kaydolundu. Brezilya son yarıyılda 293 bin 357 hadise rakamıyla Almanya, Fransa ve İngiltere’yi geride vazgeçerken, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya’nın ardından en çok olayın görüldüğü 3. ülke oldu.

Brezilya’da 1 günde bin 179 şahıs can verdi

Brezilya’da Salı günü bin 179 şahıs yaşamını kaybetmişti. İlk korona virüs hadisesinin Şubat ayında görüldüğü ülkede en fazla can kaybı son olarak 12 Mayıs’ta kaydolunmuş, 1 günde 881 şahıs yaşamını kaybetmişti. Rekor çoğalışın görüldüğü Brezilya’da salgının merkez üssü Sao Paulo şehri oldu.

Sıradaki Haber :  Brezilya’dan yeni koronavirüs vakası rekoru

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu