Dünya

Los Angeles’ta herkese korona testi yapılacak

 Amerika Birleşik Devletlerinde korona virüs olay rakamı 1 milyonu geçerken, Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti dün yaptığı söylemede, bölgede yaşayan herkesin kentte açılan test merkezlerinde fiyatsız korona virüs testi yaptırabileceğini duyurdu.

Amerika Birleşik Devletlerinde bir ilk

Garcetti, Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan büyük kentler içerisinde Los Angeles’ın testi tüm millete uygulamaya başlayan ilk kent olduğunu ifade ederek, “Ancak öncelik hali hazırda semptomları gösterenlere verilecek” dedi.

Yalnızca semptomları olanlara yapılıyordu

Bugüne kadar yeterli alt yapının bulunmaması sebebiyle testler yalnızca sıhhat personelleri, ilk destek ve yaşlı bakım konutları çalışanları gibi şahıslar ile semptom gösteren bireylere yapılıyordu.

Konutta kal kaidesini yumuşatmak için gerekl

Yetkililer, herkese korona virüs testi yapılmasının hem kaç şahsın gerçekten hastalandığını hem de dağılmasının önlenmesi noktasında ehemmiyet taşıdığını söyledi. Ancak bu bilgilerin elde edilmesi ile “Konutta Kal” kaidesinin yumuşatılabileceğini ifade eden yetkililer, ne kadar yumuşatılabileceğinin de bu testlere göre tanımlanacağını ifade etti.

Los Angeles bölgesinde şu ana kadar 22 bin 485 olay tespit edilirken yaşamını kaybedenlerin rakamı ise bin 56 olarak söylendi.

Aydın Tuna Palabıyıkoğlu
 

Sıradaki Haber :  Lübnan Dışişleri Bakanı Vehbe korona virüse yakalandı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu