Gündem

Lösemi hastası Türk vatandaşı tedavi için Hollanda’dan Türkiye’ye getirildi

Hollanda’nın Rotterdam şehrinde yaşayan lösemi hastası 21 yaşındaki Türk yurttaşı Salih Âmâ, hastalığının son evreye gelmesi sebebi ile Hollanda tarafından 2 yıldır devam eden rehabilitasyonuna son verildi. Anne Ruhsan Âmâ, bunun üzerine geçen hafta Anneler Günü’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan takviye istedi.

Anne Âmâ, gözyaşlarını içinde “21 yaşındaki yaşam dolu oğlum şimdi konutta vefatı bekliyor. Reelinde sağlık kurumunda olması gerekirdi, fakat hekimler yapacak bir şey yok deyince konuta gönderdiler. Oğlumu Türkiye’de operasyon edecek olan sağlık kurumular var ama korona virüs sebebiyle hiçbir yere gidemiyoruz, uçaklar yok dedi. Şimdi oğlumla baş başayız. O gözlerimin içine bakıp benden takviye bekliyor. Bir anne olarak benim de içim dağılınıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir anne olarak benim feryadımı da duysun. Oğlumu buradan alıp, Türkiye’mize götürsün. Bu Ramazan ayında bize bu iyiliği yapsın, dileniyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acılı annenin sesine kulak vererek, Sağlık Bakanlığına ve Dışişleri Bakanlığına, Salih Âmâ ve annesinin rehabilitasyon için Türkiye’ye getirilmesi direktifini verdi. Bakanlıklar, bunun üzerine Hollanda Büyükelçiliği ve Rotterdam Başkonsolosluğu ile iletişime geçerek, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçak ile Âmâ ve annesini bu sabah Türkiye’ye getirdi.

Sıradaki Haber :  Bakan Pakdemirli’den Ramazan ayı mesajı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu