Gündem

Milli Savunma Bakanı Akar ve kuvvet komutanları Suriye sınırında

Hatay Havalimanı’nda Vali Rahmi Doğan ve 2’nci Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla tarafından karşılanan Bakan Akar, Korgeneral Yayla’dan bölge ve sınır hattındaki son büyümelere ait aldığı brifingin ardından hududun sıfır noktasındaki birliklerde analizlerde bulundu.

Bakan Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi, tahlilleri kapsamında hudut hattındaki Şehit Er Hüseyin Koroç Sınır Karakolu’nu da ziyaret etti.

2’nci Sınır Alayı bölgesindeki karakola gelişinde merasim mangasını selamlayan Bakan Akar, Şeref defterinin imza atılmasının ardından gözetleme kulesine çıktı. Sınır nöbetçisinden sınır tekmili alan Bakan Akar buradan, hudut hattı ile Suriye tarafındaki Atme Kampı’nı araştırdı.

“13 terörist tesirsiz hale getirildi”

Hatay Valisi Doğan’dan kamp ve bölgedeki takviye faaliyetlerine ait bilgi alan Bakan Akar, şunları söyledi:

“Gerçekten ehemmiyetli çalışmalar, faaliyetler yapılıyor. Mehmetçik bir taraftan Suriyeli kardeşlerimizin günlük yaşamının basitleşmesi için faaliyet gösterirken değişik taraftan da terörle, firaricilikle gayret, sınırlarımızdan izinsiz geçişlerin önlenmesi mevzusunda gece-gündüz demeden büyük bir mücadele gösteriyor.

Türk Silahlı Güçleri tek beden, tek yumruk olarak teröristin peşindedir. Mehmetçik bugün işlemlerini Haftanin, Zap, Hakurk, Gara bölgelerinde de bir başka biçimiyle sürdürdü. Komandolarımız, Hava Güçlerimiz oradaki zaferli işlemler neticesinde üs bölgelerimize, karakollarımıza eylem hazırlığında olduğunu tespit ettikleri 13 teröristi tesirsiz hale getirdi.”

“Burada barışı sükunu dominant kılacağız”

Türk Silahlı Güçlerinin kendisini verilen misyonu en iyi biçimde yapma azim ve kararlılığında olduğunu dile getiren Bakan Akar, “Çalışmalarımızı sürekli sürdürmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar yaptıklarımızla teröristlerin mağaralarını, inlerini başlarına devirdik, devirmeye devam edeceğiz. Allahın İzniyle, asil ulusumuzun sevgisi, güveni ve duasından aldığımız eforla en son teröristi de tesirsiz hale getirmek suretiyle milletimizi, ulusumuzu bu terör belasından kurtarıp hem milletimizin güvenliğini, hem de sınırlarımızın teminatını sağlayarak burada barışı sükunu dominant kılacağız. İdlib’de mütarekenin ve kararın kalıcı olarak sağlanması çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mehmetçik, bu mevzuda ülkemizin hak ve çıkarları çerçevesinde yapılması gereken ne varsa bugüne kadar yaptı, güç arazi ve hava şartlarına aldırmaksızın bundan sonra da yapmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  MSB’den Babalar Günü için videolu paylaşım

Korona virüs temkinleri harfiyen uygulandı

Bakan Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi’nin tahlilleri sırasında Korona virüs salgını ile gayret kapsamında alınan temkinlerin harfiyen uygulandı. Ziyaret sırasında Bakan Akar, Komutanlar ve Mehmetçik maske kullanırken Bakan Akar’ı karşılayan merasim mangası dahil tüm Mehmetçik tarafından sosyal mesafe kaidesine dikkat edildi.

Bakan Akar ile Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi Ramazan ayının son iftarını hudut hattını gözetmekle misyonlu Mehmetçik ile yapacak.

Atme kampı

Vali Doğan da Atme Kampı’ndaki son vaziyete ait yaptığı bilgilendirmede, rejimin ataklarının ardından bölgeden kaçan çoğunluğu bayan ve çocuklardan oluşan suçsuz insanların bölgede barınmasıyla kendiliğinden oluşan kampta insanların güçlü koşullarda hayatlarını sürdürmeye çalıştığını belirtti.

Kamplardakilerin sıhhat ve yiyecek gereksinimlerinin takviye kuruluşları tarafından karşılandığını dile getiren Vali Doğan, İdlib’de kuruluş edilen mütarekenin ardından kamptaki bazı Suriyelilerin konutlarına dönmeye başladığını söyledi. Vali Doğan, Afrin’e de Türkiye’den elektrik verilmeye başlandığını, bölge milletinin de bunu memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Mehmet Kalay
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu