Gündem

Onlar bayramı evde değil, serada geçiriyor

Korona virüs Covid-19 salgını sonrası caddeye çıkma gibi kısıtlamalardan muaf yakalanan çiftçiler, Türkiye’nin sebze ve meyve lüzumunu karşılamaya bayramda da devam ediyor. Arife günü ve bayram günleri olmak üzere 4 günlük caddeye çıkma kısıtlamasının devam ettiği bayram günlerinde, Antalya’daki çiftçiler bayramlarını konutta değil seralarda geçiriyor. Bayramda, iç piyasadan gelen arz üzerine sıradanda kapalı olması gereken Antalya Toptancı Hali, üreticilerle irtibata geçerek bazı sevkiyat noktalarını açtı. Üreticilerin bayram mesaisiyle bir araya gelen mahsuller, bugün Karadeniz ve doğu şehirlerine sevkiyatı asıllaştı. Bayramın üçüncü ise yeniden bütün gün mesai yapacak çiftçilerin topladığı mahsuller, tüm sevkiyat alanları sarih olacak halden Türkiye’ye yeniden mahsul gönderimi hakikatleştirecek.

“Bayram demeden virüs tedbirlerini alarak çalışmaya devam ediyorlar”

Sebze sevkiyatında bir kasvet yaşanmaması ismine çiftçilerin özverili bir biçimde bayram demeden çalıştığına dikkat sürükleyen Antalya Toptancı Hal Yaş Sebze Meyve ve Kurulcular Derneği Başkanı Hasan Ali Yılmaz, bazı kentlerden arz gelmesi üzerine toptancı halinde bir kısmın sevkiyat emelli sarih olduğunu söyledi. Yılmaz, “Farklı şehirlerimizden gelen siparişleri tedarik edebilmek için bayramın birinci günü dahil çiftçilerimiz çalışıyor. Üreticilerimizle görüştük ve mahsulleri toplattık. Dün bir araya gelen sebzeler şuanda işleniyor. Şu an ki mülkler, Karadeniz ve doğu şehirleri hatlarına gidiyor. Ulusumuzu sebze ve meyvesiz vazgeçmemek için, çiftçilerimiz ve tedarikçilerimiz var eforlarıyla bayram demeden virüs tedbirlerini alarak çalışmaya devam ediyorlar” dedi.

“Bayramın üçüncü günü tüm şehirlere sevkiyat”

İstanbul ve Ankara gibi megakentlere bayramın üçüncü günü sevkiyatın hakikatleşeceğini de belirten Yılmaz, “Yarın halimiz tamamen sarih olacak. Türkiye’nin her yerinden müşteriler de yarın halde olacak. Bugün kısıtlı bir sipariş döndü, yarın tüm şehirlere sevkiyatımız sürecek” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  GATA’da 43 gündür tedavi gören asker şehit oldu

“Geçen bayramda dolaşıyorduk”

35 senelik çiftçilerden Cevdet Öznaz da, “Bayramda üretmeye devam ediyoruz. Milletimiz mağdur kalmaması için elimizden gelen çaba hakikatleştiriyoruz. Geçen sene bayramda dolaşıyorduk, bu bayram millete hizmet ediyoruz” diye konuştu.

Bir başka üretici Nevzat Akcan ise çiftçilerin sıcak havada çalıştığına, “Biz de bayram seyran yok. Biz çok sıkıntılı iş yapıyoruz. Geçen hafta sıcaklık yüksek derecelere eriştiğinde bu seralarda sıcaklık 50-55 derece sıcaklığı gördük. Bayram seyran, koronaymış bizim için ehemmiyetli değil. Bizim kontak kapatma talihimiz yok. Üretmeye zorakiyiz“ ifadelerini kullandı.

Suat Metin – Burak Yalman

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu