Gündem

Pandemi sürecinde 14 ülkede 165 bin 559 vatandaşa yardım eli uzatıldı

Yeni Koronavirüs Covid-19 hastalığının dünya genelinde salgına dönüşmesiyle beraber, Yurtdışı Türkler ve Akraba Türkler Başkanlığı YTB tarafından “Diaspora Covid-19 Dayanak ve İş Birliği Proje Programı” başlatıldı. Program kapsamında besin kutuları, kira- elektrik-gaz faturaları takviyeyi, hijyen mahsulleri, maske ve gözetici teçhizat imali, eğitim ve medya içeriği oluşturma alanlarına kadar geniş bir yelpazede mali dayanak sağlanarak, dünyanın dört bir yanında gereksinim sahiplerine erişildi.

Pandemi sürecinde yurt dışındaki yurttaşlar ve Türk Sivil Toplum Kuruluşularla gereksinim sahiplerine yardım eli uzatan YTB, mevzubahisi program çerçevesinde sağlanan yardımlarla bugüne kadar 14 ülkede toplam 165 bin 549 yurttaşımıza yardım sağladı.

Çalışmalar kapsamında salgının ciddi ebatlara eriştiği ülkelerde hijyen mahsullerine ulaşamayan yurttaş ve müesseseler için maske ile önlük imallerini destekleyen YTB caddeye çıkma yasağının yaşandığı günlerde ise gereksinim sahiplerine besin malzemelerinin eriştirilmesini sağladı.

63 proje desteklendi, 76 bin 600 maske üretildi

“Diaspora Covid-19 Dayanak ve İş Birliği Proje Programı” çerçevesinde toplam 63 ehemmiyetli projeye dayanak sağlandı. Sıhhat sistemlerinden dolayı esas hijyen malzemelerine ulaşmakta bile güçlük sürükleyen ülkelerin salgınla çaba çalışmalarına dayanak olan YTB, kar emeli gütmeksizin maske, akışkan geçirmez tulum, gözetici surat spreyi ve dezenfektan bağışları hakikatleştirdi. YTB bu süreçte 6 bin 150 önlük-eldiven ve 76 bin 600 maskenin üretilmesi ve alakalı ülkelerin sıhhat kuruluşları ile lüzumu olan şahıslara dağıtımına dayanak sağladı.

24 bin 300 iftar yemeği, 10 bin 47 kutu yardım

Caddeye çıkma kanunun aylar sürdüğü ülkelerde esas besin malzemelerine erişemeyen yurttaşların gereksinimlerini karşılayan YTB, Ramazan ayının gelmesiyle beraber de iftar ve sahurlar için azıklar hazırlattı. Yurt dışında yaşayan yurttaşlar ve Türk Sivil Toplum Kuruluşular eliyle 10 bin 47 besin ve hijyen paketini takviyeye fukara ailelere teslim edilirken, toplam 24 bin 300 iftar yemeği verildi.

Sıradaki Haber :  Öğretmenin tilkiyle gülümseten diyaloğu

Covid-19 pandemi sürecinde yoğun çalışan sıhhat çalışanı, polis ve itfaiye erlerini de unutmayan YTB bu kapsamda Türk Sivil Toplum Kuruluşular tarafından yapılan ziyaretleri destekleyerek moral emelli armağanlar sunulmasını sağladı. Bunun yanında ise bakım konutları ve yalnız yaşayan yaşlı yurttaşlar da ziyaret edilerek onlara da armağanlar ibraz edildi. Hakikatleştirilen ziyaretlerde toplamda 9 bin 107 armağan dağıtımı asıllaştırıldı.
Dayanak programı kapsamında yapılan dayanaklar; Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Hollanda, Danimarka, İsveç, İsviçre, Avusturya, KKTC, Fransa, Belçika, İtalya, Almanya, Avustralya ve Finlandiya ülkelerinde asıllaştırıldı.
YTB, Diaspora Covid-19 dayanak ve iş birliği programı kapsamında, “Covid-19 salgınına karşı farkındalık kampanyaları ve salgın sebebiyle gereksinim sahiplerine müteveccih yardım faaliyetleri. Temininde güçlük çekilen maske, akışkan geçirmez tulum, gözetici surat siperi, dezenfektan vb. sıhhat ve hijyen mahsullerinin kâr emeli güdülmeksizin imali ve üretilmesine ait gönüllü faaliyetler. Konutta geçirilen zamanı iyi biçimde değerlendirebilmek emeliyle eğitici, eğlendirici ve moral verici medya içeriklerinin oluşturulması. İkameti Türkiye’de olup salgın sebebiyle ülkemize dönemeyen talebe, turist, tır sürücüyü vd. yurttaşlarımıza müteveccih beslenme ve barınma takviyeyi. Ülkedeki sıhhat çalışanlarına müteveccih destekleyici faaliyetler. Ülkedeki genel morali artırmaya müteveccih faaliyetler. Salgına karşı yürütülecek kampanyalar için grafik, tasarım, seslendirme ve kurulum takviyeyi ve salgınla çabaya ait yeni fikirler ve projeler” desteklediğini de söyledi.

Emin Kuvat
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu