Gündem

PKK tarafından kızı kaçırılan Maide T. yeniden meclis binası önünde

Almanya’da Maide T., gittiği ulus oyunları derneği idareyicileri tarafından ikna edilerek PKK tarafından kaçırılan kızı Nilüfer için aylardır eylemini sürdürüyor. Maide T., Almanya’da salgın önlemlerinin hafifletilmesinin ardından PKK’yı protestosunu tekerrürden Federal Meclis Binası Reichstag önüne taşıdı. Maide T., kendisini desteklemeye gelen değişik anneler ile beraber üzerinde kızı Nilüfer’in resmi olan tişörtü giyerek, Federal Meclis Binası önünde protestosuna tekerrürden başladı.

Derneği duruşmaya vermeye hazırlanıyor

Acılı anne, yaptığı söylemede terör örgütü PKK’ya ve kızının konuttan kaçmasına neden olan derneğe son bir hafta zaman verdiğini, kızı gelmediği takdirde gençleri kaçırarak PKK’ya adam toplamaktan mevzubahisi derneğe dava kalemtıraşını duyurdu. Maide T., “Geçen hafta söylemiştim, şayet kızımdan haber alamazsam 2 hafta sonra duruşmaya vereceğim diye. Şimdi 1 haftaları kaldı. Bir hafta sonra kızımdan ses seda çıkmazsa, kızımla bir irtibatım olmazsa onları duruşmaya vereceğim. Bu duruşma vakayı öyle kolay olmayacak. Gerekirse insan hakları duruşmasına kadar müracaat eteceğim. Zira bu bir insan hakları ihlalidir. Bir insanın hayatının elinden alınması demektir. Çocuğumun hayatının elinden alınmasına ben izin etmeyeceğim. Benim çocuğum saf, iyi amaçlı ama ben bunların iyi amaçlı olmadığını çok iyi öğreniyorum. Çocuğumun yaşamının onlar için hiçbir ehemmiyetinin olmadığını iyi öğreniyorum” ifadelerini kullandı.

“Yetkililer duyarsız”

“Vaziyette hiçbir farklılık yok. İsteseler izini sürebilirler bence arayabilirler. Zira o derneklerin eğitim kamplarının nerede olduğunu her ülke öğrenir. Değişik ülkelerle bağlantıya geçerlerse ortaya çıkarabilirler. Demek ki uğraşmıyorlar. Ben öyle kavrıyorum” diyen Maide T., korona virüs salgınının sona ermesinin ardından kendisi gibi çocukları PKK tarafından kaçırılan Almanya’dan ve Avrupa’nın değişik şehirlerinden başka annelerin de eylemine katılacağı iddiasında bulundu. Acılı anne, kızını kaybettikten sonra sıhhat vaziyetinin bozulduğunu dile getirirken, elinde yakaladığı pankarta telefon numarasını yazarak, kızının kendisini aramasını istedi.
Acılı anneye yardım olan yurttaşlardan Nurhan Yeşilyurt, yaptığı söylemede, “Nilüfer’in bulunması için buradayız. Rabbim allahın izniyle en kısa zamanda kızına kavuşturur. Biz de anneyiz, bizim de çocuklarımız var. Bu kutlu Ramazan’da allahın izniyle neşeyle kızına kavuşur, bayramda iki bayramı birden yaşar Maide hanım” dedi.
Maide T., kızını PKK’nın elinden geri alıncaya kadar her Cuma günü akşam saat 16.00’da Federal Meclis Binası Reichstag önünde eylemlerine devam edeceğini vurguladı.

Sıradaki Haber :  Orman yangınına müdahale ederken baygınlık geçirdi

Mahmut Tosun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu