Dünya

Pompeo ve Kazımi, stratejik müzakereyi görüştü

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi’nin basın bürosundan yapılan söylemede, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefon görüşmesi yapan el-Kazımi, iki ülke arasındaki ekonomik, politik ve güvenlik alanlarındaki işbirliğini görüştüklerini belirtti. Pompeo ile el-Kazımi’nin iki ülke arasında yapılması tasarlanan stratejik röportaj için yapılan hazırlıkları ele aldıklarını belirtildi. Ayrıca petrol maliyetinin düşmesinin Irak ekonomisine tesirlerini ve Irak’taki son ekonomik gidişatın ele alındığı bildirildi.

Amerika Birleşik Devletleri ile Irak arasında 2008 senesinde imza atılan stratejik güvenlik uyuşması uyarınca 2011 senesinin sonunda Amerika Birleşik Devletleri askerleri Irak’tan çekilmişti. 2014 senesinde terör örgütü DEAŞ’ın Irak’ın büyük bir kısmını işgal etmesinin arkasında Amerika Birleşik Devletleri askerleri tekerrür Irak’a geri döndü.

İran yanlısı Şii gruplar Amerika Birleşik Devletleri askerlerinin Irak’tan çekilmesi için Irak hükümetine baskıda bulunmuştu.

Abdulkadir Hacıoğlu

Sıradaki Haber :  Rusya'daki Ebeko Yanardağı yeniden harekete geçti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu