Dünya

Pompeo’dan Türkiye’ye tıbbi yardımlar için teşekkür

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yönergeyi ile yapılan tıbbi destekler için Türkiye’ye teşekkür etti. Pompeo, sosyal medya hesabından yaptığı söylemede, ”Kriz yarıyıllarında NATO bağlaşıkları beraber durmalı. En güçlü anlarımızda Covid-19 ile savaşmamıza destekçi olacak cömert tıbbi malzeme ve gözetici donanım bağışları için Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Amerikalılar dostluğunuz, ortaklığınız ve takviyeniz için minnettardır” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı paylaşımda Türk Hava Güçlerine ait kargo uçağının resmini paylaştı.

Türkiye’den Amerika Birleşik Devletlerine cerrahi maske, surat gözetici siperlik, N95 maske ve tulum gibi önleyici sıhhat malzemelerini taşıyan Türk Hava Güçlerine ait kargo uçağı, başşehir Washington yakınlarındaki Joint Base Andrews Askeri Hava Üssü’ne iniş yaptı. Uçağı Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığında Avrupa ve Avrasya’dan mesul Bakan Destekçisi Vekili Büyükelçi Philip Reeker, Amerika Birleşik Devletleri Hava Güçleri Bölgesel Direktörü Hava Kaptan Tuğgeneral Mathew Isler ve Askeri Ataşe Hava Kaptan Tuğgeneral Kadircan Kottaş karşıladı.

ALAKALI HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Trumpa mektupCumhurbaşkanı Erdoğan’dan Trump’a mektup

Türkiye’nin korona virüs salgını ile çaba kapsamında öbür ülkelere yolladığı kutuların üzerinde yazıldığı gibi Amerika Birleşik Devletlerine sevk edilen kutularda da Cumhurbaşkanlığı forsu, iki ülkenin sancakları ve Mevlana’nın “Ümitsizliğin arkasında nice ümitler vardır. Karanlığın arkasında nice güneşler vardır” lafları Türkçe ve İngilizce olarak yer aldı.

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç yaptığı söylemede, “Amerika Birleşik Devletlerinin Covid-19 salgınıyla güçlü çabasına Türk toplumunun bağlaşıklık dayanışması bağlamındaki beşeri dayanağı olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın yönergeleriyle Washington’a sevk edilen tıbbi dayanak malzemeleri, başkalarının yaşamını kurtarmak için kendi yaşamlarını tehlikeye atarak gece gündüz çalışan Amerika Birleşik Devletlerili sıhhat çalışanlarının üzerindeki yükü eksiltecektir” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  Sessizliğinin hakim olduğu Başkent'in cadde ve sokakları havadan görüntülendi

Büyükelçi Kılıç, Philip Reeker’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trump’a yazdığı mektubu da iletti.

Hasan Çelik

ALAKALI HABER

Türkiyeden ABDye tıbbi yardım malzemeleri gönderildi Türkiye’den Amerika Birleşik Devletlerine tıbbi dayanak malzemeleri sevk edildi

ALAKALI HABER

MSB: “ABDye tıbbi malzeme taşıyan uçak Andrews Hava Üssüne ulaştı” MSB: “Amerika Birleşik Devletleri’ye tıbbi malzeme taşıyan uçak Andrews Hava Üssü’ne erişti”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu