Gündem

Ramazan Bayramı’nda havalar mevsim normallerinin altında olacak

Meteorolojiden yapılan söylemede, Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemle beraber hava sıcaklıklarının hissedilir derecede eksilmesinin beklendiği belirtildi. Ramazan Bayramı’nda hava sıcaklıkların mevsim banallerinin altında olacağı ifade edilen söylemede, “Yurdumuz geçtiğimiz hafta içinde Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının tesiri altında kaldı.

Sıcak hava dalgası sebebiyle yurdumuzun özellikle güney ve batı bölgelerinde hava sıcaklığı mevsim banallerinin 10 ila 13 derece üzerinde izlemiş ve uzun seneler mayıs ayı azami sıcaklık rekorları kırılmıştır” denildi.

Tesirli olan sıcak hava dalgasının yarından itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak tesirini kaybedeceği aktarılan söylemede, şunlar kaydolundu:

“Yarın ülkemizin kuzeybatı kesimlerinden başlayarak Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemlerin tesirine gireceği, cuma ve cumartesi günleri ile Ramazan Bayramı süresince hava sıcaklıklarının bölgemiz genelini sezilir derecede 10-15 eksileceği ve mevsim banallerinin altında izleyeceği varsayım ediliyor. Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemin; yarın Kırıkkale hariç bölge genelinde mahallî olarak gök hengameli sağanak yağışlara neden olması beklenmektedir.

Yağışlı sistemin 22 Mayıs Cuma günü ise bölge genelinde sağanak ve gök hengameli sağanak yağışlara neden olması beklenmektedir. Alana gelmesi beklenen sağanak ve gök hengameli sağanak yağışların Batı Karadeniz bölgesinde mahallî olarak güçlü olacağı varsayım edilmektedir.

Rüzgarın, yarın ve cuma günü bölge genelinde, güneybatı istikametinden lodos güçlü ve zaman zaman kısa süreli fırtına biçiminde eseceği varsayım ediliyor.”

Söylemede, yağışlı ve serin havanın 26 Mayıs’a kadar devam edeceği, su baskını, su baskın, yıldırım, erişimde topallamalara karşı dikkatli olunması istendi.

Ersin Turan
 

 

 

Sıradaki Haber :  Sokağa çıkamayınca damlara çıktılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu