Dünya

Rus gazeteci, koronavirüs testinin negatif çıkmasından saatler sonra hayatını kaybetti

Rus gazeteci, koronavirüs testinin negatif çıkmasından saatler sonra hayatını kaybetti

Evden çalışan ve hastalığa yakalanmadan önce evde çocuklarıyla ilgilenen Rusya’nın en genç koronavirüs kurbanı, hayat mücadelesini kaybetmeden önce, hastalığına dair yaşadığı belirtileri gün gün güncelledi ve sosyal ağ hesabından yayınladı.

Ateşi yükselen Anastasia, hastaneye başvurduğunda doktor ilk önce genç kadında diğer bir solunum yolu hastalığı olduğunu düşündü ve yanlış tanı koydu. Bir gün baştan başa gözetim aşağıda tutulan genç gazeteci, koronavirüs testinin olumsuz çıkmasının ardından evine gönderildi. İşte Anastasia’nın hikayesi.

8 GÜN İÇİNDE HAYATINI KAYBETTİ

Rusya’nın Perm şehrinde yaşayan ve bir dergide editör olarak tayin yapan 36 yaşındaki gazeteci Anastasia Petrova’nın, ilk olarak 23 Mart’ta ateşi yükseldi.

Genç kadın, ateşinin çıkmasından yalnızca sekiz gün sonradan hayatını kaybetti ve Rusya’nın en genç koronavirüs kurbanı oldu. Bekar annenin ölümcül koronavirüse süratli bir şekilde yenik düşmesi, hastalığın ne kadar ivedi ölümle sonuçlanabileceğini bir defa daha vurgulamış oldu.

Anastasia, geçen hafta Pazartesi günü yaptığı paylaşımda iyimser bir konuşma çiziyordu: “Bugün tatilimin ilk günü.” ifadelerini kullanan kadın, “Neredeyse tatil gibi – keyifle online konferans için çalıştım.” diyerek, evden çalıştığı için ne dek mutlu olduğuna dikkat çekiyordu.

Ama maalesef Anastasia’nın ateşi akşam saatlerinde yükseldi. Ertesi gün ise boğaz ağrısı ve önemli öksürük şikayeti vardı. Doktorunu aradığını ve son iki hafta içinde kontak kurduğu şahısların listesini verdiğini söyleyen Anastasia’ya her 20 dakikada bir ateşini ölçmesi söylendi.

NEGATİF ÇIKAN DENEME SONUCUNUN ARDINDAN HAYATINI KAYBETTİ

27 Mart günü bitmiş test yaptıran Anastasia’nın sonuçları negatif çıktı. Fakat aynı gün yapılan ikinci yapılan testinin artı çıkmasının ardından genç kadının durumu ağırlaştı. Saatler içerisinde de hayatını kaybetti. Anastasia’nın acılı annesi Yat Limanı Shilova, torunları Ilya ve Yaroslav’un bakımlarını üstleneceğini açıkladı. Anastasia’nın çocukları ve 58 yaşındaki annesinin deneme sonuçlarının da negatif çıktığı bildirildi.

Sıradaki Haber :  Suriye'de 2 Rus keşif uçağı düşürüldü



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu