Dünya

Trump, Irak hükümetini halkın reform isteğini yerine getirmeye çağırdı

Irak Meclisi’nin güvenoyunu alarak Irak yeni başbakanı Mustafa el-Kazimi’yi tebrik etmek için arayan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın yaptığı telefon görüşmesine ait Beyaz Saray’dan söyleme yapıldı. Beyaz Saray Lafçı Destekçisi Judd Deere yaptığı söylemede, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump’ın el-Kazimi’den Irak milletinin arzuladığı reformları ve erken tercihe gidilmesi isteklerini yerine getirmeye davet ettiğini söyledi. Deere, Trump’ın korona virüsü salgını ile gayret etmek için Irak’a destekledimeye hazır olduğunu belirterek “Görüşmede Trump, terör örgütü DEAŞ’a karşı kalıcı bir başarı elde etmek için işbirliğinin gerektiğini vurguladı” dedi.

Birleşik Kraliyet’tan dayanak

Öte yandan Irak Başbakanı el-Kazimi’ye Birleşik Kraliyet’tan da dayanak geldi.
Birleşik Kraliyet Beynelmilel Kalkınma Bakanı Anne-Marie Trevelyan tarafından yapılan söylemede, ülkesinin Irak ulusu ve Başbakanı Mustafa el-Kazimi’ye destekledimek mevzusunda kararlı olduklarını belirterek, “Ülkede savaştan hasar gören ve muhacirler gibi cılız kesimlere dayanağımız sürecek. Daha tutarlı ve tehlikesiz bir Irak hepimizin çıkarına bereket sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.
Çadırlarda yaşamakta olan bir hayli rakamda muhacirin lüzumlarını karşılamak ve korona salgını ile gayret alanında Irak’a destek etmeye hazır olduğunu söyleyen Trevelyan, ülkesinin DEAŞ’tan geri alınan bölgelere destek edeceği taahhüdünde bulundu.

Abdulkadir Hacıoğlu
 

Arananlar:
https://www ensonhabermerkezi com/trump-irak-hukumetini-halkin-reform-istegini-yerine-getirmeye-cagirdi/
Sıradaki Haber :  ABD askeri uçağı Irak'ta pistten çıktı: 4 yaralı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu