Dünya

Rusya’da iç turizm 1 Haziran’da tekrar başlıyor

Dünyada bir hayli ülke Korona virüs salgını ile çaba kapsamında aldığı tedbirleri kademeli olarak kaldırmaya devam ediyor. Rusya’da 12 Mayıs tarihinde karantinadan çıkışın ilk etabı reelleştirilmesinin ardından ülkede iç turizm seferleri 1 Haziran’dan itibaren yine başlıyor.

Rusya Başbakan Dayanakçısı Dmitriy Çernışenko, yaptığı söylemede, “Bizim için ehemmiyetli olan karantina uygulamasının hakimiyetli ve dikkatli biçimde esnetilerek, iç turizmin tekerrür başlatılması. 1 Haziran’dan itibaren evvel sıhhat lisanslı senatoryumlar açılacak. Ardından da etaplar halinde oteller ve plajlar” ifadelerini kullandı.

Başbakan Dayanakçısı, dış turizm için görüşmelerin sürdüğünü dile getirirken, “Dış turizm açıldığında Rusya’ya gelmek isteyenler 2 haftalık karantina sürecine alınacak ve giderleri kendileri karşılayacaklar” dedi.

Öte yandan, Rusya’da bugün salgın temkinleri rahatlatılarak, buluşma ve kültür merkezleri açılırken, araba kiralama hizmetleri yine faaliyete geçti. Araba kiralamak isteyen bireyler 5 günden az olmamak şartı ile vasıta kiralayabilecek, kiralanan vasıta dezenfekte edildikten sonra işletmeye geri teslim edilecek.

Rusya’da toplam korona virüs olay rakamı 353 bin 427’ye, yaşamını kaybedenlerin rakamı ise 3 bin 633’e yükseldi.

Bekir Bariz
 

Sıradaki Haber :  Rusya’da petrol kuyusunda çıkan yangına tanksavarlı müdahale

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu