Gündem

Ümraniye’de evde kalan yüzlerce ailenin yemeğini aş evi karşılıyor

Ümraniye Belediyesi Halil İbrahim Sofrası Aş Evi, yıllardır kimsesiz ve ihtiyaç sahibi ailelere hizmet ediyor. Her gün yüzlerce aile için kazanların kaynadığı aş evinde yapılan yemekler, ihtiyaç sahibi ailelerin evine değin bırakılıyor.

Korona virüs salgınının etkili olduğu bu süreçte önemi daha da büyüyen aş evinin verdiği hizmet sebebiyle, yüzlerce aile evinde kalarak korona virüs salgınının önlenmesinde büyük katkılar sağlıyor. Aş evinde sabahleyin saat 04.30 sıralarında başlayan yemek yemek maratonu gün boyunca sürüyor. Erken saatlerde göreve başlayan personel, kazanların altını yaktıktan sonradan yemek yemek yapmak için işe koyuluyor. Görevliler çorbasından pilavına kadar yemekleri yapmak için hummalı bir çalışma gerçekleştiriyor. Dev kazanlarda kaynatılan yemekler piştikten sonradan yüzlerce kapalı dert dolduruluyor. Her şeyi ile hazırlanmış ayla getirilen yemekler sonra araçlara yüklenerek, gereksinim sahibi ailelere bir bir dağıtılıyor.

Yemekleri kapılarına kadar gelen bir yurttaş, “Çıkamıyorum, annem yatıyor. Devletimizden Allah razı olsun. Evden çıkmasınlar, sağlığımıza dikkat edelim” dedi.

Halil İbrahim Sofrası Aş Evi Sorumluluk Sahibi Şefi Hür Aydoğan, “Burada acilen günde 430 aileye yemek yapıyoruz. Bu da bin 500 kişiye tekabül ediyor. İki öğün yiyebilecekleri yemeği ailelere gönderiyoruz. Sabahleyin 04.30’da başlıyoruz, saat 09.00’da yedi ekiple yemek dağıtımına başlıyoruz. Arkadaşlarımız evleri bir bir dolaşarak yemekleri ailelere teslim ediyorlar” dedi

Korona virüs salgını sürecinde bir takım tedbirler de aldıklarını ifade eden Hür Aydoğan, “Bizim için bilhassa bu süreçte hijyen fazla kayda değer. Görevli arkadaşlarımız buraya gelirken toplu taşımayı kullanmıyorlar, belediyenin araçları ile geliyorlar. diğer taraftan önlem amaçlı bu aralar personel sayımızı da düşürdük. Hijyen kurallarını da sonuna kadar uyguluyoruz” biçiminde konuştu.

Sıradaki Haber :  Mahmutbey Gişelerinde trafik yoğunluğu oluştu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu