Gündem

Vali Yerlikaya: ‘Toplam 1 milyon 110 bin maskeyi bugün teslim ediyoruz’

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, bugün saat 15.00’de İstanbul Valilik Binası’nda bir basın toplantısı düzenledi. Vali Yerlikaya yaptığı açıklamada şu başlıca dek alınan yeni tip korona virüs tedbirlerine değindi ve yapılan hizmetlerle ilgili veri verdi.

“Toplam 1 milyon 110 bin maskeyi bugün teslim ediyoruz”

Bugün yeni bir uygulamaya başlandığını ifade eden Vali Yerlikaya, “Salgınla mücadelede en kayda değer hususlardan biri maske kullanmaktır. Cumhurbaşkanımızın talimatları ile bütün vatandaşlarımıza maskeleri ücretsiz olarak veriyoruz. Maske dağıtımında PTT’ler ve eczanelerimiz aktif bir rol üstleniyor. İstanbul genelinde bugüne kadar PTT şubelerimiz 500 bin maskeyi evlere teslim etti. Eczanelerimizden 7 buçuk milyon maske vatandaşlarımız kadar teslim alındı. Bu akşama kadar 10 milyonu geçeceğiz inşallah. Bugün yeni bir uygulamaya başlıyoruz. İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine 100 bin, Pazarcılar Odamıza 150 bin, Taksiciler Odamıza 200 bin, Fırıncılar Odamıza 150 bin, Su Satıcıları Odamıza 10 bin, HAVAŞ çalışanlarına 200 bin, Emlak Ev Şantiyelerinde çalışan işçilerimize 150 bin, Bayrampaşa ve Kadıköy Gıda Hallerine 150 bin almak üzere toplam 1 milyon 110 bin maskeyi bugün teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Sıhhat çalışanlarımızın konaklaması için 5 bin 720 odayı onların hizmetine sunduk”

Bu süreçte sağlık çalışanlarının mücadelesinin önemine de değinen Vali Yerlikaya, “Sıhhat çalışanlarımız mücadelenin en ön safında. Gece gündüz demeden çalışıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Sağlık Durumu çalışanlarımızın konaklaması için otel, konuk evi, sosyal tesis ve yurtlarda, 5 bin 720 odayı onların hizmetine sunduk. Şu lahza 4 bin 924 afiyet çalışanımız bu imkanı kullanıyor” biçiminde konuştu.

“Alışverişinizi lütfen son asıl bırakmayın”

Vali Yerlikaya, “Geçen hafta olduğu gibi İstanbul genelinde bugün 24.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı başlıyor. Marketler, bugün 21.00’e değin açık. Alışverişinizi lütfen son başlıca bırakmayın. Hafta sonu tüm fırınlarımız açık. Gazetelerin okurlarına ulaşmasında ve dağıtımında zorunlu kolaylıklar sağlanacak. Sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafe ve maske kullanımına ilişkin denetimleri, en üstteki seviyede yapacağız” dedi.

Sıradaki Haber :  370 liralık döner fiyatına son noktayı Bodrum Belediye Başkanı koydu

“İşi ne değin sağlam tutarsak, o kadar başarılı olacağız”

Vali Yerlikaya tedbirlere sıkı sıkıya emrindeki kalmanın önemini vurgulayarak “Jandarmamız, polisimiz, sahil güvenliğimiz tekrar görevi başında olacak. Denetimler sıkı sıkıya uygulanacak. Yasak, sizi, bizi, ülkemizi ve milletimizi korumak için uygulanıyor. Bütün tedbirler, salgını denetlemek, evde kalma süremizi kısaltmak için. İşi ne dek sağlam tutarsak, o kadar başarılı olacağız” diye konuştu.

Furkan Tan
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu