Gündem

İçişleri Bakanlığından 81 İl Valiliğine seyahat kısıtlaması genelgesi

Genelge ile Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon olmak üzere toplam 9 şehirde seyahat kısıtlaması bu gece 11 Mayıs saat 24.00’dan itibaren sona eriyor

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 Şehirde ise kent giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına devam edilecek

 

Bakanlığın valiliklere yolladığı Genelgede,tüm Dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok süratli bir biçimde bulaşarak enfekte olan insan rakamını süratle çoğaldıran yeni tip Koronavirüs Covid-19 salgınının, millet sıhhati açısından oluşturduğu tehlikeyi idareyebilmek ismine sosyal hareketliliği ve bireyler arası teması eksiltmek, sosyal yalıtımı sağlamanın hayati ehemmiyet taşıdığı belirtildi.

Genelgede, aksi halde virüsün yayılımı süratlenerek olay rakamı ve buna bağlı olarak rehabilitasyon ihtiyacı dinleyecek şahıs rakamını çoğaldıracağı, bu vaziyetin de cemiyet sıhhati ve kamu kumpasının ciddi biçimde bozulmasına neden olacağı ifade edildi.

Daha evvel sevk edilen genelge ile sosyal hareketliliği ve insanlar arası teması eksilterek sosyal yalıtımı sağlamak ismine megakent statüsündeki 30 şehir ile Zonguldak’ta kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş/çıkışların 15 gün zamanla hudutlandırıldığı, bahse mevzu kısıtlamanın zamanının ise 04 Mayıs Pazartesi günü saat 24.00’a kadar uzatıldığı hatırlatıldı.

Bakanlık, daha evvel alınan kararlar istikametinde Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla ilerinde giriş/çıkış kısıtlamaları kaldırılarak Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak şehirlerine yapılacak tüm giriş/çıkışlar için getirilen kısıtlama uygulamasının 4 Mayıs 2020 Pazartesi günü saat 24.00’dan 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00’a kadar geçici olarak devamının kararlaştırıldığı andırdırıldı.

Sıradaki Haber :  İçişleri Bakanlığından ticari taksilerle ilgili yeni genelge

Kent giriş-çıkış kısıtlamasına dair devam eden temkin uygulaması, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Bakanlar Kurulusunda değerlendirilerek; Bilim Heyetinin teklifleri ve Koronavirüsle gayrette alınan tedbirler sonucunda olay çoğalış sürati ile salgının tesirlerindeki eksilme, iyileşen olay rakamında görülen çoğalış, yoğun bakım ve entübe hasta rakamındaki eksilme gibi pozitif büyümeler göz önüne alınarak alttaki kararlar alındığı belirtildi.

Buna göre;

1- Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon şehirlerinde kent seyahat kısıtlamaları 11.05.2020 Pazartesi günü saat 24.00’dan itibaren kaldırıldı.

2- Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak şehirlerinde ise kent giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına devam edilecek.

Bu kapsamda, Valiler tarafından, Adana, Denizli, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Ordu, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Trabzon şehirlerimizde 03.04.2020 tarihinden itibaren devam eden kent giriş/çıkış sınırlaması temkinlerin kaldırılmasına ait alakalı mevzuatı uyarınca zorunlu kararlar acelelikle alınacak.

Kent giriş/çıkış sınırlamasının devam eden 15 şehrimizde 03.04.2020 tarihli ve 6235 rakamlı Genelgemizde tanımlanan usul ve temeller çerçevesinde uygulamada rastgele bir aksaklığa alan verilmeyecek.

Alınan kararlara uymayan yurttaşlara Umumi Hıfzıssıhha Yasasının 282 nci maddesi gereğince yönetimsel para cezası verilmesi başta olmak üzere tersliğin gidişatına göre Yasanın alakalı maddeleri gereğince operasyon yapılacak. Mevzusu kabahat teşkil eden tavırlara ait Türk Ceza Yasasının 195 inci maddesi kapsamında zorunlu adli operasyonlar başlatılacak. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu