Dünya

WHO: ‘Uyarılarımızı dinleyen ülkeler şu an daha iyi durumda’

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 3 milyondan fazla bireye bulaşan ve 200 binden fazla bireyin vefatına neden olan korona virüs salgını tesirini çoğaldırmaya devam ediyor. Dünya Sıhhat Teşkilatı WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, WHO’nun İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan genel merkezinde internet üzerinden video konferans yolu ile basın buluşması tertip etti. Ghebreyesus, Latin Amerika, Doğu Avrupa, Afrika ve bazı Asya ülkelerinde çoğalan korona virüs olay rakamları sebebi ile evham dinlediklerini belirterek, “Salgın bitme noktasından çok uzak” ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, bu bölgelerdeki ülkelerin korona virüs olay ve vefat rakamlarının düşük olmasının nedeninin ülkelerdeki test kapasitesinin düşük olması sebebi ile olduğunu vurgularken, bu ülkelerdeki olay ve vefat rakamlarının söylenenin çok üzerinde olduğu ihtarını yaptı.

Ghebreyesus, korona virüs sebebi ile dünya genelinde çok fazla insanın yaşamını kaybettiğine değinerek, “WHO, salgının değişik sıhhat hizmetleri ve özellikle çocuklar üzerindeki tesirinden derin evham dinliyor. Çocuklar, korona virüsün neden olduğu hastalık ve vefatlarda daha az tehlike altında ama aşı ile önlenebilir değişik hastalıklarda ise yüksek tehlike altında olabilirler” söylemesinde bulundu.

Direktör, 30 Ocak’ta “beynelmilel kamu sıhhati acil vaziyeti” bülten ettiklerine vurgu yaparak, bu yarıyılda Çin dışında yalnızca 82 olay görüldüğünü, bunların 10’un Avrupa’da olduğunu anımsattı. Ghebreyesus, “Biz ülkelere yalnızca nasihatlerde bulunabiliriz. Nasihatlerin uygulanmasına ait bizim bir yetkimiz yok. Dünya dikkatlice WHO’yu dinlemeliydi” ifadelerini kullanırken, küresel acil gidişat bülten edildiğinde her ülkenin kamu sıhhatine ait temkinler alması gerektiğini vurguladı.

WHO, korona virüs sebebi ile 30 Ocak tarihinde “beynelmilel kamu sıhhati acil vaziyeti” bülten etmişti.

Sıradaki Haber :  Fahrettin Altun: 'Ayasofya’nın cami olarak açılması dini özgürlükler açısından bir zaferdir'

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu