Dünya

İngiltere’de korona virüs tedavisinde immün plazma yöntemi deneniyor

Korona virüs salgını sebebi ile güç günler geçiren İngiltere’de virüse karşı yeni bir rehabilitasyon usulü sınanmaya başladı. Türkiye’de korona virüs rehabilitasyonunda 1 aydır uygulanan ve pozitif neticeler veren immün plazma rehabilitasyonu İngiltere’de sınanmaya başladı. İngiltere Milli Sağlık Servisi NHS Kan ve Nakil Üniteyi tarafından yapılan söylemede korona virüsü yenen hastalardan alınan 14 birim plazmanın 3 sağlık kurumuna dağıtıldığı duyuruldu. NHS, immün plazma usulünün ilk sınamalarının pozitif sonuçlanması halinde rehabilitasyonun yaygınlaştırılmasını tasarladığını açıkladı. NHS Kan ve Nakil Üniteyi Tıbbi Direktörü Gail Miflin, yaptığı söylemede, “Sınamada bağışçılarımızın gösterdiği cömertlik sayesinde hastaların immün plazma almaları bizi çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

Miflin, daha fazla şahsın plazma bağışı yapması gidişatında uygulamaya katılan sağlık kurumuların rakamının çoğalmasını beklendiklerini belirtirken, şu ana kadar 400 şahsın bağış yaptığına söyledi. Direktör, NHS bilgileri takviyeyi ile donör adaylarına eriştiklerini ifade ederken, “Donör merkezlerimizin yakınında yaşayan test neticeleri pozitif olan insanlarla bağlantı kurmak için NHS bilgilerini kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.
Miflin, şu anda immün plazma bağışlarının 9 kentte ve 23 donör merkezinde yapıldığını sarihlerken, rehabilitasyon sınamalarının pozitif netice vermesi ve güvenliğinin doğrulanması halinde rehabilitasyonun yaygınlaştırılacağını duyurdu.

İngiltere’de toplam korona virüs olay rakamı 201 bin 101’e, yaşamını kaybedenler ise 30 bin 76’ya erişti. İngiltere, dünyada korona virüse bağlı vefatların en fazla yaşandığı ikinci ülke konumunda bulunurken, Avrupa’da ise birinci sırada yer alıyor.

Aylin Karadeniz
 

Sıradaki Haber :  Çin'in hedefi Kızıl Gezegen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu