Gündem

Yaşlılar Beşiktaş sahiline akın etti

Beşiktaş sahile akın eden yaşlılar, yürüyüş yapıp güneşin tadını çıkardı. Yaşlı bir çift saatleri karıştırıp erken çıktıklarını söylerken, coşkudan erkenden caddeye çıkan bir yurttaş da, “Çarşı iznine çıkar gibi hazırlandım” dedi.

Korona virüs salgını sebebiyle alınan temkinler kapsamında tehlike grubunda bulunan 65 yaş ve üstü yurttaşlara caddeye çıkma yasağı getirilmişti. Takribî 2 aydır konutta kalan yaşlıların geçtiğimiz Pazar olduğu gibi bugün de saat 12.00’de başlayarak 6 saat süresince dışarıya çıkmalarına izin verildi. Beşiktaş sahile akın eden yurttaşların sosyal mesafe kaidesine uyduğu ve maske taktığı kollandı. Kimi yurttaşlar banklarda oturup denizi izlerken, yürüyüş yapan yaşlı bir çift geçen haftaki saate göre caddeye çıktıklarını bilince büyük afallamışlık yaşadı.

“Çarşı iznine çıkar gibi hazırlandım”

Günlerdir konuttan dışarı çıkmadığını, bu surattan coşkudan dışarı erken çıktığını belirten Osman İslamoğlu, “Bugün bizim çarşı iznimiz, konutta sıkıldık, yapacak bir şey yok. Ben de kendimi erkenden dışarı attım. Şimdi semtten dostlar gelecek, onlarla buluşup güzelce zaman geçirmeye çalışacağız. Yaşamda hiçbir şey sürpriz değil, insanın başına her şey geliyor. Genç olanlar öğrenmez, biz zamanında böylesi uzun süreli olmasa da caddeye çıkma yasaklarını çok kere yaşadık. Sayımlar oluyordu, bunun haricinde darbeler yaşadık ve o zamanlarda caddeye çıkma yasakları oluyordu. Demek ki bunu da görmek varmış. Bugün azıcık erken çıktım. Bizim yarıyılımızda askerde çarşı iznine çıkacağımız zaman erkenden kalkıp tıraşımızı olur, kıyafetlerimizi ütüler öyle çıkardık. Ben de bugün tıpkı o biçimde hazırlandım. Allah’tan herkese sıhhatli ömürler, sıhhatli bayramlar diliyorum” dedi.

“Bu süreçte konutta hanımın lafı geçiyor”

Yanlış saatte caddeye çıktıklarını bilen bir çift, “11.00 değil miydi? Biz kısıtlamayı ihlal etmişiz o halde. Ben de neden ortada bizden başka kimse yok diye düşünüyordum. Uygulama çok hoş, daha sık olursa daha iyi olur. Pazar günleri 65 yaş üzerine böyle bir hoşgörü tanımaları bizlere hava aldırıyor, spor, egzersiz yapıyor, yürüyoruz ve bizler için çok bereketli oluyor. Bu sayede baharı, ağaçları, dünyayı görüyoruz” dedi.

Sıradaki Haber :  İsrail Suriye'yi vurdu: 2 yaralı

Eşi Sarıgül hanım ise, “Eşim ne diyorsa ona katılıyorum, kimilerine natürel ki. Konutta kararları beraber veriyoruz” deyince lafa giren kocası, “Konutta hanımın lafı geçiyor. Hani konutta kalıyoruz ya devamlı, bu surattan onun lafı daha çok geçiyor” diye konuştu.

Yunus Emre Şeker

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu