Gündem

Yurt dışından Adana’ya getirilen 365 Türk vatandaşı karantina altında

Valilik koordinesinde İl Sağlık Durumu Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile AFAD’ın meslek birliğiyle yürütülen incelemeler zarfında; tahliye edilen vatandaşlar afiyet kontrolünden geçirilerek il genelinde bulunan öğrenci yurtlarına yerleştiriliyor. Burada kalmaları gereken 14 jurnal süreyi hastalık belirtisi göstermeden tamamlayan vatandaşlar ise kaldıkları yurtlardan ayrılıyor.

Adana genelinde bu kapsamda daha önce yapılan incelemeler doğrultusunda Katar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Singapur’dan getirilen 301 yurttaş, il genelindeki yurtlarda 14 jurnal karantina sürecini tamamlayarak yurtlardan ayrıldı.

Nisan ayı içinde ayrı tarihlerde İskoçya, Lübnan, Rusya ve Almanya’dan tahliye edilen ve Adana’ya getirilen toplam 365 Türk vatandaşının ise karantina kapsamındaki 14 günlük gözetim süreleri devam ediyor.

Konuyla ilgili yorumlama yapan Vali Demirtaş, “Bütün dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan salgın boyunca virüsün ülkemizde görülmeye başladığı ilk andan itibaren çalışmalarımızı özenle yürütüyoruz. Bakanlıklarımız göre alınan bütün kararları en iyi şekilde göstermek nedeniyle tüm kurumlarımızla koordineli olarak çalışıyoruz. Bu incelemeler dahilinde yurt haricen bulunan vatandaşlarımızın ülkemize terhis edilmesi noktasında yapılan çalışmaları da en iyi şekilde yürütüyoruz. Bu süreci başta birbirimizi koruyup gözeterek en iyi şekilde sonuçlandırabiliriz. İlimize yurt dışından tahliye edilen ve yurtlarımızda gözetim aşağıda tutulan vatandaşlarımızın sayısı toplam 666’dır. Bu vatandaşlarımızdan 301’i 14 jurnal süreyi tamamlayarak kaldıkları yurtlardan ayrıldı. 365 vatandaşımızın ise karantina süreleri devam ediyor” diye konuştu.

Sıradaki Haber :  KKTC’de 14 günlük karantina için 4 bin 400 TL ödenecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu