Gündem

500 bin ücretsiz maske dağıtıldı

Salgın ile gayrette en faal usullerden birisi olan dezenfekte çalışmaları şehir genelinde devam ederken değişik yandan yurttaşların en ehemmiyetli gereksinimlerinden birisi olan maskelerin dağıtımı sürüyor. Muğla Megakent Belediyesi salgının görülmeye başladığı ilk günden bu güne 500 bin adet maske dağıtımı asıllaştırdı. 500 bin adet maske ulus pazarlarında, toplu taşıma taşıtlarında, eczanelerde, baytar muayenehanelerine, muayenehane sahibi hekimlere ve sanayi esnafına dağıtıldı.

MELSA’da yapım devam ediyor

Muğla Megakent Belediyesi bünyesinde bulunan MELSA İşletmesinde maske yapımı devam ediyor. Haftada 15 bin adet maske yapımı hakikatleştirilen MELSA’da bu güne kadar 85 bin tek kullanımlık maske, 15 bin adet yıkanabilir maske yapımı hakikatleştirildi.

Muğla Megakent Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, maske kullanımının ehemmiyetli olduğunu ifade ederek, “Ülkemizin 11 Mart’tan itibaren sıkı ihtiyatlarla çaba ettiği korona virüs salgınında yurttaşlarımızın da dikkati ve sabrı ile ehemmiyetli bir ilerleme kaydolundu. Tüm bu süreçte maske dağıtımında bir meçhullük yaşandı. Megakent Belediyesi olarak ilk günden itibaren MELSA işletmemizle ve konutlarında maske diken yurttaşlarımıza maske ürettik. Bu maskeleri toplu erişimde, Pazar yerlerinde dağıttık. Ayrıca eczanelere, muayenehanelere, sanayi esnafımıza da takımlarımız maske dağıtımı asıllaştırdı. Salgının ilerlememesi için sosyal mesafe kaideleri yanında maske kullanımı da çok ehemmiyetli. Tüm yurttaşlarımıza salgınla gayrette bugüne kadar göstermiş oldukları sabır ve dikkat için teşekkür ediyorum. Beraber muvaffak olacağız” dedi.

Bekir Tosun
 

Sıradaki Haber :  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri ile telefonda görüştü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu