Gündem

Çocuklar ikinci kez sokağa çıktı

Covid-19 salgını sebebiyle caddeye çıkma yasağı 4 saatliğine kaldırılan 14 yaş altındaki çocuklar soluğu parklarda aldı. Aileleriyle dışarı çıkan çocuklar, uzun zamandır görmedikleri dostlarının yanına koştu. Sosyal mesafeyi gözeterek kısa bir zaman sohbet eden çocuklar daha sonra sarih havada reyin oynamanın tadını çıkardı. Kimi dostlarıyla futbol oynarken kimi de gruplar halinde oyunlar oynadı.

Anne babalar ağaçlık alanlarda oturdu

Çocuklardan kimileri parktaki reyin gruplarındaki salıncak ve kaydırakta eğlenirken bazı çocuklar da patenle kaymayı, scooter kullanmayı ve bisiklet sürmeyi seçim etti. Çocukların ve ebeveynlerinin maske taktığı ve sosyal mesafe kaidesine uygun olarak süre geçirdiği görüldü. Çocuklarının yanında parka giden anne babalar da sıcak havanın da tesiriyle ağaçlık alanlarda ve gölgeliklerde oturdu.

“Sosyal mesafeli oyunlar oynuyoruz”

Dostlarını özlediğini belirten Furkan Tuğrul, “Konutta yorulmuştum. Bugün dışarı çıkınca çok coştum. Çok yanaşmadık birbirimize. Sosyal mesafeli oyunlar oynuyoruz” dedi.

4 saatlik zamanın sonunda saat 15.00 itibariyle izinleri sona eren çocuklar enerjilerini atmış bir biçimde konutlarının yolunu yakaladı.

Sıradaki Haber :  Artvin’de kuzuların anneleriyle buluşması görüntülendi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu