Dünya

Afganistan’daki Darul Aman Sarayı, Covid-19 nedeniyle hastaneye dönüştürüldü

Çin’de ortaya çıkarak dünya genelinde 2 milyondan fazla kişiye bulaşan ve 160 binden artı kişinin ölümüne neden olan korona virüs (Covid-19) salgınına aleyhinde Afganistan’da tedbirler arttırılıyor. Başkent Kabil’de bulunan ve 1920’lerin başlarında Kral Emanullah Han göre yaptırılan Darul Aman Sarayı, korona virüsle mücadele kapsamında enfekte olan hastaların tedavisi için hastaneye dönüştürüldü. Millet Sağlığı Bakanı Ferozuddin Feroz yaptığı açıklamada, tarihi sarayın 200 yatak kapasiteye sahip olduğunu ifade etti.

Çatışmalarda ağır hasar alan ve 2019’da her tarafta inşa edilen Avrupa tarzı saray, hükümet yetkililerinin toplantıları ve üst seviye misafirler için konuk evi olarak hizmet vermek üzere tasarlanmıştı. Sarayın ülkede salgın bitene dek korona virüse yakalanan hastalar için hizmet vereceği belirtildi. Hükümet, ülkede Covid-19’un yayılmasını denetleme altına elde etmek için virüsten etkilenen hastalara hizmet etmek üzere fazla sayıda tecrit merkezi ve sağlık durumu kliniği kurdu.

Ülkede Mart ayının sonundan bu yandan sokağa çıkma yasağı uygulanırken halka çoğu kez “evde kal” çağrıları yapılıyor.

öte taraftan Afganistan’da açıklanan son verilere göre ülke genelinde Covid-19 sebebiyle 3’ü doktor elde etmek üzere 33 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken toplam olgu sayısının bin 26’ya yükseldiği bildirildi.

Sıradaki Haber :  Ateş çemberi güneş tutulması Pakistan’da izlendi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu