Teknoloji

Casper oyun bilgisayarları öğrencilerle buluştu

Casper oyun bilgisayarları öğrencilerle buluştu

Öğrencileri mezun olmadan meslek dünyası ile tanıştırmayı hedefleyen TEDÜ Kariyer Merkezi’nin bu yıl düzenlediği fuara sektörün önde gelen firmaları katılım gösterdi. Casper’ın da katıldığı fuarda öğrenci ve yeni mezunlar profesyonel hayata daha basit geçiş yapmalarına tezgâhtar olabilecek kayda değer deneyimlerde bulundurlar.
  Öğrencilerin iş seçimi, sektör ve egzersiz alanları ile ilgili planlarında karşılarına çıkacak seçeneklerle ilgili veri bölge öğrenciler teknoloji alanındaki kariyer olanakları için 28 yılık Türk firması Casper ile görüşmelerde bulundular.

  TEDÜ kolej kampüsünde düzenlenen fuara, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Türkiye Rafineri ve Petrokimya İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Levent Kocagül, TAV Havalimanları Idare Heyeti Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ile Türkiye’nin önde gelen 85 firma yer aldı. Keza Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen fuara katılarak, stantları gezdi.

  Casper ürünlerine öğrencilerden tam not
  Mimarlık ve mühendislik fakülteleri öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdikleri Casper standında fuar baştan başa mahsul incelemeleri, mülakatlar ve söyleşiler yapıldı. Yüksek performans gösteren ürünleriyle sektörde büyük gelişme gösteren firmanın ürünleri mesleklerinde kullanacak öğrenciler ve mezunlar kadar tam anekdot aldı. Öğrencilerin data, yetenek ve becerilerini kullanarak alaka alanlarını belirlemeleri konusunda da manâlı data ve fikirler veren firma çoğu görüşme yaparak staj ve işe alım konularında manâlı adımlar attı. Casper Kurumsal İletişim Direktörü Ahmet Beliktay, “Mimarlık ve mühendislik alanında çalışacak öğrenci ve mezunların bilgisayarda en tartma verdikleri özelliğin yüksek performans olduğunun bilincinde olarak, bu arayışa en iyi çözümler arzetmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Üretim, mühendislik, kariyer konularında öğrenci ve mezunlarımıza bilgi ve takviye vermekten ötürü de çok mutluyuz” dedi.
 

Sıradaki Haber :  Taksim Meydanı'nda büyük tehlike

Tüm üniversite öğrencilerinin, iş arayışındaki mezunların, hatta lise öğrencilerinin zeka katıldığı fuarda konuşan TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Sektör olarak teknoloji ve hizmet sektöründe adamakıllı bizim seçtiğimiz ikişer firmanın her gruptan temsil edildiği 85 işyeri, 46 tane işyeri görüşme yaptı ve 15 kariyer öncüsü kariyer dersi verdi. Gençler burada neye heveslenmeleri gerektiğini öğrenecekler, hayallerinin peşinden nasıl gideceklerini öğrenecekler, mülakatlara girenlerin iş sahibi olma umutları olacak ve hayatın öteki yönleriyle bütünleştirilmiş mesleki bilgileri de kariyer öncülerinden alacaklar. Bu yapıda yapılan bir kariyer fuarı yoktu, belki bu ilk olacak. Şirketlerin de kendilerine meslek kaynağı oluşturacak kaynaklar bulmasına fırsat verdik. Her sene da geleneksel olarak buna devam edeceğiz. Öğrencilerin hangi mizaca uygunsa ona tarafından mesleki seçimlerine karar vermesi gerekir. Temel kazanımlarını gerçekleştirmiş bir nesil yetiştirmemiz gerek” diye belirtti.
 

İş ve staj olanaklarının önemini vurgulayan öğrenciler fuarda yaptıkları mülakatların gelecekleri için atılan en büyük adımlardan biri olduğunu belirttiler. Yüksek lisans eğitimleri ile ilgili planları, yetenek ve becerileri doğrultusunda dürüst kariyer hedeflerine yönlenmeleri konularında söyleşiler yapan öğrenciler, staj ve çalışma imkanları konularında da firmadan yardım sözü aldılar.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu