Gündem

Dilara hayatta kalma savaşı veriyor

Alınan bilgiye göre, 30 Nisan Perşembe günü merkez, Seyhan ilçesi, İsmetpaşa Semti 51068 Caddede, alana gelen hadisede, Dilara Ünal 12 konutlarının damanın yanından geçen elektrik teline takılan dostunun uçurtmasını almak istedi. Dilara Ünal, dama çıkıp demir boru ile tele uzanıp uçurtmayı almak isterken akıma kapıldı. Bunun üzerine yaralı kız çocuğu vaka yerine çağrılan ambulans ile Adana Kent Sağlık Kurumuna kaldırıldı. Bedeninin yüzde 75’i yanan Ünal, yanık biriminde rehabilitasyon altına alındı.

“Sağlık Kurumunda doğum günü kutlandı”

5 Mayıs’ta dünyaya gelen Ünal’ın doğum günü ailesi ve dostları tarafından sağlık kurumunda kutlandı. Anne Zahide Ünal kızına doğum günü pastası hazırlayıp üzerine de beraber oldukları resmi koyarak yanık yoğun bakım birimine götürdü. Tam dostları da sağlık kurumu bahçesinden “iyi ki doğdun Dilara” diyerek tempo yakalayıp ona moral vermeye çalıştı.

Sağlık Kurumunda yaşamda kalma savaşı veren Ünal’ın dün gece kalbi durdu. Hekimler hemen müdahale edip kalbini yine çalıştırıp onun yaşamda kalmasını sağladı. Ancak akımdan dolayı böbreklerin işlevini kaybettiği, öbür uzuvlarının da çok az çalıştığı bilindi. Bu sebeple aile sefil olurken elektrik tellerinin konutların hemen yanından geçmesinden çok davacı.

“Uçurtma menetmek çözüm değil”

Baba Talip Ünal, kızının semtte akıma kapılan ilk insan olmadığını belirterek, “Kızım dostunun uçurtmasını almak isterken akıma kapıldı. Şimdi sağlık kurumunda rehabilitasyon altında. Uçurtma uçurmayı menettiler ancak bu çözüm değil. Semtte herkes uçurtma uçuruyor. Bence elektrik tellerinin yer altına alınması gerekiyor. Elektrik telleri konutların çok yakınından geçiyor. Ben damdan uzansam elim tellere dokunuyor. Buna kesinlikle bir çözüm bulmaları gerekiyor” dedi.
 

Fatih Keçe – Serkan Çetinkaya
 

Sıradaki Haber :  Engelli kızını 21 yıldır sırtında taşıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu