Dünya

Esad’ın kuzeni Rami Makhlouf’tan itiraf gibi açıklama

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın kuzeni iş adamı Rami Makhlouf’a, aidat firariciliği yargılamasıyla işlem hakikatleştirildi. Ülke ekonomisinin yüzde 60’ını hakimiyet eden Makhlouf’a 300 milyon dolar aidat cezası verildi.

Kendisine verilen müddetin dolmasına 2 gün kala çalışanları nezaretine alınan Makhlouf, sosyal medya hesabından yayınladığı görüntülerle Esad’a alan okudu. Makhlouf, milyonlarca dolar aidat ödemesine müteveccih baskı ile karşı karşıya olduklarını dile getirerek, çalışanlarının “insanlık dışı bir biçimde” nezaretine alındığını söyledi.

Makhlouf, “İşletmelerimden uzaklaştırmamı, söylediklerini yapmamı istiyorlar. Gözlerim bağlanmış bir halde yanıt veremiyorum. Firmalardaki üst seviye idareyicileri hapsederek baskılara başladılar. Baskı kabul edilemez bir biçimde başladı ve güvenlik eforları insanlık dışı bir biçimde çalışanlarımıza hapsetti” ifadelerini kullandı.

Esad’a seslenen Makhlouf, “Güvenlik eforları insanların serbestliklerine saldırmaya başladı. Bu insanlar, sizin sadık sponsorlarınız. Gidişat riskli ve bu gidişat devam ederse ülkenin gidişatı çok güç olacak. Bugün işletmelerimden dağılmam ve gözlerim bağlıyken yönerge vermem istendi” dedi.

Rami Makhlouf, telekomünikasyon imparatorluğu Syriatel’in sahibi.

Sıradaki Haber :  Alman Bakan Maas, Avrupa için seyahat uyarısını kaldırmak istiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu