Dünya

Gürcistan’da 24 gün sonra Tiflis’e giriş-çıkış serbest bırakıldı

Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı tesiri altına alan korona virüs salgını ile çaba eden bir hayli ülke önlemleri rahatlatarak, banalleşme adımları atıyor. Gürcistan’da korona virüs salgını ile çaba kapsamında başşehir Tiflis’e giriş ve çıkışların kapatılmasının ardından bugün yasak kaldırıldı.

Yurttaşlar 24 gün sonra başşehir Tiflis’e giriş ve çıkış yapmaya başlarken, bugünden itibaren pabuç ve giyim mağazaları dışında tüm mağazalar yine faaliyete başladı. Yurttaşlar, yasakların kaldırılmasının ardından başşehir yollarında taşıt kuyrukları oluştururken, mağazaların önlerinde de gizemeler alana geldi. Yurttaşların, bir kısmı yasakların hafifletilmesini pozitif bulurken, bir kısmı ise salgında ikinci dalga yaşanmasından kaygı ediyor.

Korona virüs salgını ile çaba kapsamında askıya alınan toplu taşımanın ne zaman yine faaliyete başlayacağı mevzusunda söyleme yapan Tiflis Belediye Başkanı Kakha Kaladze, “Ülke inanılmaz hal içerisinde. Toplu taşıma hizmeti epidemiyolojik vaziyete bağlıdır. Bu sebeple uzmanlarla görüşmeler ve buluşmalar yapıyoruz” dedi.

Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia, yaptığı söylemede Gürcistan’ın turizmi restore eden ilk ülkelerden biri olacağına vurgu yaparak, bölgedeki komşularımız ve Avrupalı ortaklarımız ile görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.
Öte yandan, Gürcistan’da seyahat yasağının uygulandığı öteki kentler ise kademeli olarak, 14 ve 18 Mayıs tarihlerinde açılması tasarlanıyor. Gürcistan’da toplam korona virüs hadise rakamı 638’e, yaşamını kaybedenler ise 11’e erişti.

İlkin Hüseynov
 

Sıradaki Haber :  Suriye, Afganistan ve Türkiye'de ihtiyaç sahibi aileler unutulmadı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu