Gündem

Suriye, Afganistan ve Türkiye’de ihtiyaç sahibi aileler unutulmadı

Daha evvel de gereksinim sahibi aileleri unutmayan İyiliksever İşadamı Ömer Faruk Tuna, bu Ramazan’da binlerce aileyi yalnız vazgeçmedi. Her fırsatta iyilikseverlere seslenen İşadamı Tuna, ”Gidişatı müsait olan herkes elini taşın altına koymalı” dedi. İşadamı Tuna, Suriye, Afganistan ve Türkiye’de gereksinim sahibi ailelere akit para ve besin kutusu takviyesinde bulundu.

Koronavirüs sebebiyle bu sene Ramazan takviyelerini erken başlattıklarını belirten İşadamı Tuna, “Bugün bize düşen Allah’ın bize verdiklerinden gereksinim sahiplerine vermek ve en cömert olma günüdür. Herkes kapı komşusundan başlayarak etrafını yoklamalı. Gereksinim sahibi olanlara takviye eli uzanmalı” diye konuştu.

İşadamı Ömer Faruk Tuna, koronavirüs olayları başladıktan bu yana ülkemizin yanı gizeme Afganistan ve Suriye’ye dayanakta bulunduklarını belirtti.

Türkiye, Suriye ve Afganistan’da Ramazan dayanağı
Koronavirüsten başladığından bu yana Türkiye’de toplam 500 aileye nakdi ve besin dayanağı yaptıklarını aktaran Tuna, Ramazan süresince takviye çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. Ramazan ayı dayanakları kapsamında İdlib’te 250 aileye nakit ve besin kutuyu dayanağı, Afganistan’da ise 2 bin aileye besin kutuyu dağıtımı yaptıklarını söyleyen İşadamı Tuna, Ramazan süresince Afganistan’da 2 bin aileye daha besin kutuyu dağıtımı yapacaklarını ve amaçlarının 4 bin aileye erişmek olduğunu belirtti.

Tuna, laflarına şöyle devam etti: ”Ayrıca bakıma fakir gereksinim sahibi yaşlıların yaşadığı Afganistan’daki Türkmen köyü Kızılayak’ta 40 gün süresince sıcak yemek dağıtımı reelleştiriyoruz”.

”İnsanoğlu görmediği bir bela ile karşı karşıya”
Koronavirüs ile alakalı sürece değinen Tuna şunları söyledi: ”İnsanoğlu görmediği bir bela ile karşı karşıya. Sadece bir ulusu, bir bölgeyi etkileyen değil, aksine her birimizi ve tamda tüm insanlığı susturan, emrine alan, korkuya düşüren bir tufan bu. Efor diye önünde eğilen her şeyi anlamsızlaştıran en minik ve en büyük efor koronavirüs. Bu rahmet ayında inancım odur ki, Rabbim dünyaya, üstün ve saygıdeğer kıldığı insanoğluna rahmet edecektir. Bugün bize düşen Allah’ın bize verdiklerinden yoksula, fukaraya vermek ve en cömert olmak günüdür. Gün bu gündür. Hoş insanları ve Müslümanları, Bakara suresinin 177’inci ayetini okuyup, uygulamaya davet ediyorum. Ayrıca binlerce şubesi olan marketlere çağrıda bulunuyorum; her bir şubeniz 100 paket besin affetse milyonların tasasına çare olur. Evet, vermek günü bugündür”.

Sıradaki Haber :  Kremlin Sözcüsü Peskov: "Korona virüs aşı çalışmalarını çalmaya yönelik girişimlerle ilgimiz yok"

Caddede yaşayan hayvanlar için çağrı
İşadamı Tuna, cadde hayvanlarını da unutmadı. Caddede yaşayan hayvanların unutulmaması gerektiği ve gereksinimlerinin karşılanması gerektiğini vurgulayan İşadamı Tuna, ”Bu mevzuda da duyarlı olmalıyız. Onların da su ve gıda lüzumlarını karşılamamız gerekiyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu