Dünya

Hong Kong parlamentosu savaş alanına döndü

Hong Kong meclisinde bugün asıllaşan seansın ardından Kurultay Kurulu buluşmasının kimin idareyeceği mevzusunda milletvekilleri arasında kavga çıktı. Milletvekilleri uzun vakit seçilemeyen kurul başkanlığı koltuğuna oturmak için erkenden salona girerek birbirleriyle yarıştı. Pekin yanlısı milletvekili Kurul Başkanı Starry Lee, koltuğa oturdu ve etrafını güvenlik vazifelileri sardı.

Demokrasi yanlısı milletvekilleri ise gidişata tepki göstererek Starry Lee’yi koltuktan kaldırmak isterken güvenlik eforlarının müdahalesiyle karşılaştı. Kavga kısa vakit sonra itiş kakışa dönüşürken bazı milletvekilleri yumruk yumruğa münazara etti, kimileri de birbirlerine pankartlarla vurdu.

Milletvekili Eddie Chu Hoi-dick ise kurul başkanlığı koltuğuna erişmek için duvara tırmanmaya çalışırken 4 güvenlik vazifelisi tarafından salon dışına çıkarıldı. Mecliste çıkan münazara 1 saatten fazla sürerken münakaşada yaralanan Andrew Wan Siu-kin ambulansla sağlık kurumuna kaldırıldı.

Starry Lee yaptığı konuşmada, “Hala kurul başkanıyım. Buluşmaya başkanlık etme eforum olmadığı doğrultusunda bir iddia yok” dedi.

Öte yandan buluşmanın başlama saatinin ertelendiği duyuruldu.

Sıradaki Haber :  Afganistan'da 2 ayrı terör saldırısı: Toplam 37 ölü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu