Gündem

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı: Bu hafta sonu kritik eşik

Bakanlıktan yapılan açıklamaya kadar, Bakan Soylu, Güvenlik Genel Müdürlüğünün Dikmen binasından 81 il güvenlik müdürüyle video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi.

Asilzade, toplantıda yaptığı konuşmada, virüsün teftiş altına alınması için iki temel konu bulunduğunu, bunlardan birincisinin insanların evlerinde kalması ve hareketliliğin azalması, ikincisinin de mesafe ve maske takılması olduğunu söyledi.

Maddesel bir gaye olarak bu hafta sonunun fazla kayda değer olduğunu vurgulayan Soylu, bunun iyi değerlendirilmesi halinde büyük bir fırsat huysuz halde ciddi bir tehdit olduğunu dile getirdi.

İnsanların iki gün eve girmesi ve sosyal teması sıfırlamasının salgına manâlı bir darbe vuracağını, bunun fırsat olduğunu gösteren Asilzade, havanın güzel olduğu takdirde vatandaşların kaplumbağa kabuğu, bahçeye gitmek, piknik yapmak gibi etkinliklerde yeralma, sokağa çıkma isteklerininin artacağını, bunun da temas ve bulaşının artması yönünden tehdit olduğuna dikkati çekti.

Bakan Asilzade, şunları kaydetti:

“Bu sebeple bu hafta sonu, yani yarın ve pazar gününü, Bakanlık olarak kendimize kritik bir eşik olarak belirlediğimizi ifade etmem lazım. Bütün personelimiz yarın ve pazar günü dıştan gördüğü herkesi edep sınırlarında kalarak bir şekilde sıkıştırmalıdır. Manâsız boş gezdiğini gördüğünüz veya bir bankta oturduğunu ya da bir arabanın içinde park etmiş durumda gördüğünüz herkesi ne olursunuz bir şekilde uyaralım. Ne sebeple açık havada olduklarını sorsunlar ve olabildiğince eve yönlendirsinler. Aslında ivedi, önemli bir işi olmayan, eczaneden hap almak için çıkmamış olan herkesi belirli uyarı edelim ve sokaklarda gezinmelerine mani olalım.

“DIŞARIDA GÖRDÜĞÜMÜZ HİÇ KİMSEYİ İKAZSIZ BIRAKMAYALIM”

Yani bu iki gün sizlerden sıkı bir saha çalışması istiyoruz. Aynı bugüne değin, bugün olduğu gibi. Dışarıya gördüğümüz hiç kimseyi ikazsız bırakmayalım. Asla dikkatsizlik etmeden lakin muhakkak oysa işi kavgaya vardırmadan, nezaketi elden bırakmadan, meselenin vehametini anlatarak vatandaşımızı bir şekilde evlerine gitmeye ikna edelim.”

Sıradaki Haber :  İçişleri Bakanı Soylu: 'Milletimizin telaşı var bunu da normal karşılıyorum ama bu telaşa gerek yok'

GÜNÜN ÖNEMLİ HABERLERİ

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu