Dünya

Japon otomotiv devi Nissan zorda! 20 binden fazla işçi çıkarması gündemde

Küresel kriz halini alan korona virüs pandemisinin ekonomik tesirlerini eksiltmek için kredi arayışında olduğu geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Japon otomotiv devi Nissan, krizden çıkış yolu arıyor. Buna göre yine yapılanmaya gideceği bilinen işletmenin dünya genelinde 20 binden fazla emekçi çıkarması gündemde. İşletmenin beynelmilel iş gücünün yüzde 15’ine tekabül eden 20 bin karakter küçülme tasarısının salgın neticeyi dünya genelinde asıllaşan arz düşüşünün bir neticeyi olduğu ifade edilirken, maksadın ise imali eksiltmek olduğu belirtiliyor.

1999’dan beri ilk

Nissan’ın finansal kanunsuzluk iddiaları kapsamında hapsedilen kaçak daha önceki başkanı Carlos Ghosn’un 1999’da uyguladığı kurtarma taktiği sonrasındaki en büyük emekçi çıkarımını yapması beklenen işletmenin, ayrıca Endonezya ve değişik bazı pazarlardaki fabrika kapatma tasarılarını gündeme alabileceği ifade ediliyor.

12 bin 500 olarak söylenmişti

İşletmenin tasarladığı küçülme kapsamında işten çıkarılması beklenen şahıs rakamı 2019 ortasında 12 bin 500 şahıs olarak duyurulmuş, Nissan o yarıyıl daha önceki Başkan Ghosn’un dargın taktiğinden bırakılmasını kararın sebebi olarak söylemişti. Ghosn’un hapsedilmesi ile başlayan sürecin şirketin müessesesel imajına hasar verdiği de gündeme gelmişti.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  İspanya'da sağlık çalışanlarından protesto

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu