Dünya

Moskova, 25 Mayıs’ta karantina kurallarını esnetmeye hazırlanıyor

Yeni tip korona virüs salgınında Covid-19 dünya genelinde olay rakamında Amerika Birleşik Devletlerinden sonra ikinci sırada yer alan Rusya’da alınan önlemler rahatlatılıyor. Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin tarafından yapılan söylemede kentte uygulanan karantina uygulamasından etaplar halinde çıkılacağı, ilk etabın ise 25 Mayıs’ta yürürlüğe konulacağı ifade edildi.

Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, “Nisan ayının ortasında üst seviye önlemler alarak salgını durdurmak emeliyle sıkı bir karantina süreci başlattık. Moskova’da bulunan bir hayli sanayi ve inşaat işletmesi çalışmadı. Seyahat iznine bağlı uygulanan rejim, kentteki hareketliliği ciddi oranda düşürdü. Bu stil kısıtlamalar, milyonlarca insanın yaşamını kısıtladı ancak boşa gitmedi. Bu sayede salgının daha makûs senaryolarından korunmuş olduk” dedi.

“İyileşenlerin rakamı yeni olay rakamını geçti”

Başkan Sobyanin, “Moskova genelinde virüs kaparak enfekte olan yeni hasta rakamları düşmeye başladı. Sağlık Kurumulardan iyileşerek taburcu edilen şahıs rakamı, sağlık kurumuna rehabilitasyon görmeye gelenlerin rakamını geçti. Bu sebeple kentteki ekonominin yine canlanmasına, işlerin tekerrür başlamasına müteveccih adımlar atabiliriz” biçiminde konuştu.

Sobyanin 25 Mayıs’tan itibaren kent genelindeki çok emelli merkezlerin ve salonların açılacağını duyurdu. Bu kapsamda araba kiralama müddetleri en az 5 gün olacak ve araba teslim edilirken alıcı otomobili dezenfekte etmek zorunda olacak. Moskova seansı olanlar kent içi seyahat dokümanlarını yanlarında bulunduracak ve caddeye çıkarken maske takarak eldiven kullanmak gerekli olacak.

Öte yandan yapılan toplam test rakamının 8 milyonu aştığı Rusya’da son 24 saatte yeni tip korona virüs Covid-19 sebebiyle 150 şahıs yaşamını kaybederken toplam ölü rakamı 3 bin 249’a, olay rakamı ise 326 bin 448’e yükseldi.

Bekir Apaçık
 

Sıradaki Haber :  ABD Başkanı Trump: "Ben seçilmeseydim şu an Kuzey Kore ile savaşta olurduk"

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu