Dünya

Japonya hükümeti: ‘OHAL’in erken sona ermesi Mayıs ortasındaki duruma bağlı’

Dünyada küresel bir kriz halini alan korona virüs pandemisi sebebiyle ülkede duyuru edilen inanılmaz hal OHAL uygulamasının müddetinin 31 Mayıs’a kadar uzatıldığı Japonya’da hükümetten sürece ait yeni bir söyleme geldi.

Gazetecilere konuşan Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, OHAL uygulamasının bu ay sonundan evvel kaldırılmasının muhtemel olduğunu dile getirdi. Hükümete korona virüs mevzusunda danışmanlık yapan uzman heyetinin Mayıs ortasında aktüel gidişatı değerlendirmek üzere bir araya geleceği bilgisini paylaşan Suga, heyetin uygun koşulların oluştuğu mevzusunda görüş bildirmesi halinde hükümetin 31 Mayıs’ı beklemeden OHAL’i sonlandıracağına söyledi.

Yeni olay bildirilmedi

Dün gece itibariyle 712’si karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve tayfasından olmak üzere 16 bin 189 olay tespit edilen Japonya’da bugün öğle saatlerine kadar yeni olay bildirilmedi.

Öte yandan 590 şahsın korona virüs sebebiyle yaşamını kaybettiği ülkede, 6 Mayıs’ta sona ermesi beklenen OHAL’in süresi 31 Mayıs’a kadar uzatılmıştı.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  Son Dakika: İtalya'da koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 15 bin 362'ye yükseldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu