Dünya

Japonya’da günlük vaka sayısı 30’a düştü

Japonya’da son günlerde korona virüs enfeksiyonlarının dağılış süratinde kollanan düşüş sürüyor. Sıhhat Bakanlığı ve mahallî hükümetlerin bilgilerine göre, bugün ülkede doğrulanan yeni hadise rakamı 30’a düştü. Son büyümeler ülkedeki toplam hadise rakamını 17 bin 78’e taşırken, bu rakama karantina gemisi Diamond Princess’in yolcu ve tayfasından enfekte olan 712 bireyin dahil olduğu kaydolundu.

12 şahıs daha yaşamını kaybetti

Son 24 saatte ülke genelinde kaydolunan 12 yeni vefat Japonya’da virüs sebebiyle yaşamını kaybedenlerin rakamını 781’e yükseltti. Karantina gemisi Diamond Princess’in yolcuları arasından 13 bireyin hayatını yitirdiğini tekrarlayan yetkililer, Japonya genelindeki ölü rakamını ise 768 olarak duyurdu.

Tokyo’da 10 yeni hadise

Japonya’nın başşehri Tokyo’da bugün 10 yeni hadise kaydolunması salgının tesirini yitirdiği şeklini açıklanırken, dev metropoldeki enfeksiyon rakamı toplam 5 bin 65 oldu. Onu bin 771 hadise ile Osaka izlerken, Kanagawa’da ise bin 274 olaya tesadüfüldü. Hokkaido’daki korona virüs olayları ise bin 15’te kaldı.

232 hasta kritik vaziyette

An itibariyle Japonya’nın tamamında 232 Covid-19 hastasının sıhhat vaziyetinin kritik olduğu belirtilirken, taburcu edilen hasta rakamının da 12 bin 217 olduğu kaydolundu.

Burak Ersoy
 

Sıradaki Haber :  MSB'den Fatih Sondaj Gemisi paylaşımı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu