Dünya

Japonya’dan Güney Kore’ye tahliye yardımı

Korona virüs salgını sebebiyle dünya genelinde bir hayli beynelmilel uçuş iptal edilirken, Japonya’nın komşusu Güney Kore’ye sürpriz bir ‘tahliye’ desteğinde bulunduğu ortaya çıktı. Japon medyasının Güney Kore kaynaklarına sabrettirdiği habere göre, ailesi ile beraber Hindistan’da kaldığı sırada lösemi teşhisi konan 5 yaşındaki Güney Koreli bir çocuk, pandemi dolayısıyla iptal edilen uçuşlar sebebiyle Hindistan’da mahsur kaldı. Rehabilitasyon için Güney Kore’ye dönmek isteyen ailesi ise, dermanı Güney Kore büyükelçiliğinden destek istemekte buldu. Büyükelçiliğin değişik ülkelerden işbirliği arzında bulunması üzerine, Japonya’nın bölgedeki yurttaşlarını tahliye etmek üzere yolladığı uçakta Güney Koreli aileye koltuk tahsis edildi.

Pazartesi Yeni Delhi’den dağılan uçakla evvel Japonya’nın başşehri Tokyo’ya gelen Güney Koreli aile, salı ise Seul yakınlarındaki Incheon havalimanından ülkelerine giriş yaptı.

Misal işbirliği

Korona virüs pandemisi evvelinde ticaret savaşları ve tarihi anlaşmazlıklar sebebiyle ikili ilişkilerde gergin bir yarıyıl yaşayan Japonya ve Güney Kore’nin destekleşmesi, kamuoyunda iki ülke arasındaki buzların eriyebileceği ümidini oluşturdu.

Burak Ersoy

Sıradaki Haber :  Deprem gerçeğine rağmen Kocaeli’de yamuk binalarda yaşıyorlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu