Gündem

Korona virüsü yenen hemşire görevine döndü

Turhal Devlet Hastanesi Ivedi Servisinde çalışan evli ve 2 çocuk annesi hemşire Arzu Şirinyaşar, bir hastadan korona virüse yakalandı. Enfekte olan sıhhat çalışanı Turhal Devlet Hastanesinde 4 gün tedavi olduktan sonradan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Yakalaşık 6 gün süren tedavisinin ardındaki taburcu edilen Özlem hemşire, 14 gün baştan başa evinde izole oldu. 2 haftalık süreyi evinde geçiren Şirinyaşar, sağlığına kavuşarak fazla sevdiği mesleğine geri döndü. Meslektaşları kadar hastane girişinde alkışlarla karşılanan Şirinyaşar, sevinç ve telaşı bir arada yaşadı.

Acile gelen hastadan bulaştı
Korona virüs tedavisi gördüğü süreci dile getiren Şirinyaşar, “Herkesin ailesi ve kendisi için yaşamaktan korktuğu bir durumu yaşamış olsam da kendimi uğurlu görüyorum. Uyarı ve öz veri ile çalışanlarla bir arada edinmek benim avantajımdı. Enfekte bir hastanın görüntüleri izlenerek benim yakın temasta bulunduğum saptama edilerek test yaptırmam kanısına varıldı. Hastane yönetiminin dikkati tamamen erken tanı ve teşhis tedaviyi olumlu yönde etkiledi. Dayanışmanın yaşam kurtardığını bir kez daha gördüm. Herkese şu mesajı belirlemek istiyorum ‘Hoş yarınların bugünü evde saklı’ Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“Kendimi tekrar doğmuş gibi hissediyorum”
Kendisini her tarafta doğmuş gibi hissettiğini ifade eden Şirinyar, mesleğini çok sevdiğini ve geri dönmemek gibi bir düşüncesi olmadığını belirterek, “Biran önce tedavimi bitirip görevime başlamaktı hayalim. Eşim ve çocuklarım da bir sıkıntı olmadı. Onlarda bu süreçte karantinada idi. Bugün kendimi baştan doğmuş gibi hissediyorum. Bugünü mesleğe başladığım günün ilk günü olarak kabul ediyorum. Gerçekte engebeli bir sürecin gerisinde ilgi ile karşılanmak gerçekten ben, çok onure etti. Herkese çok teşekkürler” diye konuştu.

Erken tanı hayat kurtarıyor
Hastane Başhekmi Dursun Tüzün, hemşire bayan ve afiyet çalışanları adına mutlu bir gün yaşadıklarını dile getirdi. Özlem hemşirenin hastaneye ilk gelen pozitif bir vakadan virüsü kaptığının kameraların incelenerek saptama edildiğini gösteren Tüzün, “Hemşire hanımın hasta ile teması olduğunu ayrım ederek seri deneme yaptık. Yapılan test sonuçlarını pozitif çıkması sonucu tedavisine başlandı. Bugün sağlığına kavuşarak aramıza döndü. Bakanlığımızın önerdiği husus önlem ve erken tedavi. Bizde Açlık hanımda hem tedbirimizi aldık hemde erken tedavimizi yaptık” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber :  Korona virüsü yenen 112 başhekimi taburcu oldu

Nurhan İçmez – Vahit Güldü

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu