Dünya

Kosova Başbakanı Kurti’den Türk belediyesine destek

Kosova’nın tek Türk belediyesi olan Mamuşa’da geçtiğimiz günlerde şiddetli yağış ve dolu sebebi ile tarım arazilerinde zarar alana gelmişti. Başbakan Albin Kurti, şiddetli yağış ve dolunun ardından bölgeye giderek, tahlillerde bulundu. Kurti, yağış sebebi ile hasar gören tarım alanlarını incelerken, devlet bütçesinin en ehemmiyetli sponsorları olan çiftçilere dayanak edilmesi gerektiğine söyledi. Başbakan, bölgede alana gelen zararın oluşturulacak kurul ile tespit edileceğini ifade etti. Başbakan Kurti, “Son senelerin en büyük tabiat facialarından birini yaşadık. Seralar büyük hasar görmüş gidişatta. Büyük üreticilere elbette devlet, hükümetimiz ve cemiyetimiz gereksinim dinlemediklerinde dahi dayanak etmelidir” dedi.

Tarım Bakanı Besian Mustafa ise çiftlere hasarlarının karşılanması için yardım sağlanacağını belirterek, “Bakanlık olarak, çiftçilerimizi acil vaziyetlerde de desteklemeye kararlıyız” ifadelerini kullandı. Tarım Bakanı, ayrıca salgın sebebiyle hibe kredi yardımı için müracaatta bulunamayan çiftçiler için başvuru müddetinin uzatıldığını ve tüm hibelerin ödeneceğini duyurdu.

Mamuşa Belediye Başkanı Abdülhadi Krasniç, yaptığı söylemede sadece seralarda 3,5 milyon Euro’luk hasarın alana geldiğini ifade etti. Krasniç, hükümetin yardımına gereksinim dinlediklerini belirterek, “Tarım alanlarının gördüğü hasar üreticilerle beraber, mahsul maliyetlerini de negatif istikamette etkileyecektir” dedi.
Öte yandan Mamuşa, ülkede tarım yapımı ile öne çıkmaktadır.

Ercan Kasap

Sıradaki Haber :  DAEŞ’ın gelini Begum, İngiltere’ye dönebilecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu