Gündem

Kritik düzeye inen kan stokları için “İftardan- Sahura” kan bağışı

Her sene yüzbinlerce insan bir hastalık veya kazadan dolayı kan bulamadığı için yaşamını kaybediyor. Uzmanlar ise çok rakamda insanı mevzuyla alakalı bilinçlendirmeye çalışarak kan vermenin hasta ve güç gidişattaki insanlara destek faktörün bedene de oldukça bereketi bulunduğunu vurguluyor. Her 4 saniyede, 1 birim kana gereksinim̧ dinlenen ülkemizde her gün takribî 9 bin insanın mukadderatını ise kan bağışında bulunan insanlar tanımlıyor. Yürüttüğü öteki insani yardım çalışmalarının yanı gizeme Türkiye’nin kan gereksiniminin tamamını gönüllülerden karşılamak üzere çalışan tek müessese olan Türk Kızılay’ı, koronovirüs salgını dolayısıyla ve Ramazan Ayının gelmesi ile beraber kritik seviyeye inen kan stoklarına dikkat sürüklemek için Beykoz Anadolu Hisarı’nda “İftardan Sahura Kan Bağışı” kampanyası tertip etti. “Koronavirüs salgını sebebi ile kan stoklarımız kritik hastalarımızın kanser, akdeniz kansızlığı, by-pass hastaları, yenidogan bebekler vs gereksinimine yanıt veremeyecek seviyeye inmiştir. Bu güç günlerde hastalarımızın iyileşebilmesi için size her zamankinden daha çok lüzumumuz var” iletiyi ile bağışçılara çağrıda bulunulan kampanya kapsamında 250 birim kan toplandı.

   

Kan bağışı ve immün plazma bağışı hizmetlerini içermeyen T.C. İçişleri Bakanlığının 96 saatlik caddeye çıkma yasağında “Yalnızca Hayat Kurtarmak İçin Konuttan Çık” sloganıyla iftar ve sahur saatleri arasında tertip edilen bağış kampanyasında koronovirüs salgını dolayısıyla uzman takımlar da bağışçıların sıhhati için lüzumlu önlemleri uyguladı.

“Operasyon için kan bekleyen yurttaşlarımız var”

Türk Kızılay Beykoz Şube Başkanı Saadettin Çay yapmış olduğu bağış kampanyasının şu süreçte çok ehemmiyetli olduğuna dikkat sürükleyerek, “Son yarıyıllarda hem Ramazan ayı hem de koronovirüs salgını nedeniyle Türkiye genelinde kan stoğumuzda ciddi eksilmeler alana geldi. Şu anda operasyon için kan bekleyen pek çok hastamız var. Bu kan lüzumlarını giderebilmek için Türk Kızılay’ının Türkiye’nin her yerinde yapmış olduğu İftardan Sahura Kadar Kan Bağışı kampanyamıza bu sefer de Beykoz’dan ses verdik. İnsanlarımızın teveccühü ile ciddi bir kan bağışı oldu. Umarım sahura kadar daha fazla bağış toplayarak hoş bir netice çıkaracağımıza ümit ediyorum” dedi.

Sıradaki Haber :  Çamlıca Camii'nde korona virüsü nedeniyle ilk teravih namazı kılınmadı

“Kan bağışı için her zaman iş birliği içerisindeyiz”

Bağışçılar arasında bulunan Ekonomi Gazeteciler Derneği Başkanı Celal Toprak da “Biz Ekonomi Gazeteciler Derneği olarak zati Türk Kızılay Beykoz şubesi ile zaman zaman kampanyalara destekledimek için iş birlikleri yapıyoruz. Aşinayı üzere şu süreçte yaşadığımız kasvetlerden dolayı kan stoklarında bir eksilme mevzubahisi bu noktada hem farkındalığı çoğaldırmak hem de fiili olarak destekledimek için buradayız” diye konuştu.

“Kan stoklarının eksildiğini bilince konutumuzdan çıktık”

Kan bağışına destek olan Başarsoft CEO’su Bilgin Küçükpehlivan da en hoş iyiliğin tanımadığımız insanlara yapılan iyilik olduğunu ve kan bağışının da bu sebeple aynı şeye hizmet ettiğini dile getirerek, “Kızılay’da kan stoklarının eksildiğini bilince konutumuzdan çıkarak bağışımızda bulunduk. Bir sürü insan kan bağışı için sıraya girmiş gidişatta bu surattan çok hoş bir civar var. Biz de üzerimize düşen misyonumuzu yapıyoruz. Neticede kan bağışı çok ehemmiyetli. En hoş iyilik kime iyilik yaptığınızı öğrenmeden ve onun da sizi tanımadan yaptığınız iyiliktir. Biz de burada hiç tanımadığımız ve kana gereksinimi olan birilerine iyilik etmek için buradayız” biçiminde konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu